SON DAKİKA

Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye ağır darbe (ÖZET)


Spor 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 08:33
Haber 958 kere okundu.

Kayserispor Fenerbahçe maçı özeti gollerini bein sports’ta izleyebilirsiniz.

Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye ağır darbe (ÖZET)
Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye ağır darbe (ÖZET)

Umut Bulut, Güray Vural’ın golleri gündeme işaret vurdu.  Kayserispor – Fenerbahçe maçı, 4-1 Kayserispor‘un galibiyeti ile sonuçlandı. Spor Küfe Süper Lig’in 19. hafta mücadelesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Paha başmaklık Stadı’nda oynandı. Aha Kayserispor – Fenerbahçemaçı özeti… Kayserispor, 33. dakikada Umut Keder’un golüyle öne geçerken, Fenerbahçe‘nin cevabı 41. dakikada Mehmet Topal’dan geldi. Kayserispor’a üstünlüğü getiren goller, 70. ve 94. dakikalarda Güray Vural ile 88. dakikada Welliton’dan geldi.

Bu skorun arkası sıra Fenerbahçe serencam 3 maçında 2. fakül kaybını yaşadı ve 35 puanla, 4. tam kaldı. Dağ hattından firar yarışı veren Kayserispor ise değerli değerinde ayrımsız 3 puanı hanesine yazdırarak, 16 puanla 16. sıraya yerleşti.

Süper Lig’in 20. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacakken, Kayserispor ise deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak.

ZORLU KAYSERİ DEPLASMANINDA FENERBAHÇE’DE TEK AYRIM

Fenerbahçe Beceri Direktörü Dick Advocaat, Kayserispor karşısında, ligin 18. haftasında Medipol Başakşehir’i 1-0 yendikleri maçın kadrosundan biricik değişiklikle takımını sahaya sürdü. Solgun-lacivertli ekipte sakatlığı mevcut Saz Şairi Tufan’ın adına Mehmet Topal format giydi.

Fenerbahçe’dahi kalede Yanardağ Demirel, savunmada Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel ve Hasan Yüce Kaldırım, orta sahada Mehmet Topal, Da Souza, Alper Potuk, Salih Uçan, Kontak Lens, forvette ise Fernandao fariza aldı.

Fabiano, Robin van Persie, Karavaiev, İsmail Köybaşı, Neustaedter, Yiğithan Güveli ve Chahechouhe sakınma kulübesinde bulundu.

KAYSERİSPOR’DA BAKIR TRANSFERLER SAHADA

Kayserispor’un çevrim ortada nakil ettiği futbolculardan Erkan Grup, Rotman, Lawal, Güray Vural ve Silvestre Varela geçmiş 11’dahi kader buldu. Maç kadrosunda meydan düzlük Douglao, sakatlığı zımnında serencam anda önce 11’den çıkarıldı ve yedekler ortada tutuldu.

Kayserispor Maharet Direktörü Raf Yalman, ligde bundan eski Akhisar Belediyespor maçına bakarak Fenerbahçe karşısında önce 11’birlikte üç fark yaptı. Ustalık yönetmen Yalçın, Mabiala, Anıl Karaer ve Kubilay Sönmez’in namına Kağan Aslantaş, Erkan Set ve Silvestre Varela’ya felek verdi.

TRİBÜNLER YERSIZ KALDI

Kayserispor ile Fenerbahçe beyninde yapılan maça, futbolseverler aşkın rabıt göstermedi. Tahminî 33 bin izleyici kapasiteli Büyükşehir Belediyesi Valör Has Stadı’nda tribünlerde nazik boşluklar göze çarptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki birlikte karşılaşmayı izledi. Özhaseki, karşılaşma öncesi Kayserispor Kulübünün eskimemiş yönetimine “dobra olsun” dileğini iletti.

FENERBAHÇE ÇEKINGEN BAŞLADI

Mücadelenin önceki dakikalarında Fenerbahçe rakip yarı alanda aktif olmakta ülkü yaşarken, Kayserispor daha çok çevik işleyen ve gol arayan bando kendisine öne daha çok. Solgun-lacivertliler, önceki ağır atağını 26. dakikada gerçekleştirdi.

Sol kanatta Hasan Ulvi Yaya Kaldırımı topla gelişigüzel penaltı alanı dışı sol çaprazdan pasını Mehmet Topal ile buluşturdu ve onun ceza sahası yayı içre yaptığı darbe birkaç farkla yandan dışarı daha çok.

UMUT KEDER GOLÜ ATTI, ÇILDIRDI

Maçın önce kem saatlik bölümünde mebzul tıpkı başarım sergileyen ve Fenerbahçe’ye cebin henüz enerjik gözüken Kayserispor, aradığı golü 33. dakikada buldu.

Kaleyi cepheden gören noktadan Bahir Türüç’ün kaleye çektiği sert şut penaltı sahası içre sekti. Kaleci Volkan Demirel’in yatarak tokatladığı tümden güdük düştü ve seken ıcığı cıcığı strateji eden Rüya Keder andıran mesafeden vuruşu ile takımını öne geçirdi. Umut, golün ardından taraftarlara koştu ve ateşin tıpkısı gol sevinci yaşadı.

MEHMET TOPAL’DAN EL BIRLIĞI GOLÜ

Geriye düştükten sonra kendine gelen Fenerbahçe, önceki yarının sonuç bir lahzada etkili aynı baziçe ortaya koydu. Zerrin-lacivertliler, aradığı golü üstelik 41. dakikada Mehmet Topal ile buldu.

ceza alanı içine topla gelişigüzel elde etmek isteyen Salih Uçan’ın topunu Jean-Armel Kana-Biyik uzaklaştırmaya çalıştırdı ve bu top alnaç değiştirerek, ceza atışı noktasına doğru yöneldi. Yerden revan topu strateji eden Mehmet Topal bekletmeden şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturarak, takımına beraberliği getirdi. Takımlar, soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle girdi.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

Fenerbahçe, ikinci yarının ilk dakikalarında henüz arzulu bir oyun oynarken, 52. dakikada Fernandao ile müstakil tıpkı gol pozisyonu yakaladı.

Sol kanattan gelişen atakta Alper Potuk’un ortasına hareketlenen Fernandao kaleye şutunu gönderdi, fakat külliyen savunmadan düşüncesiz döndü. Dönen topa hareketlenen Mehmet Topal tamamı kontrol edip vuruşunu yaptı, fakat bu heyetiyle birlikte kaleye gitmeden, defans tarafından engellendi.

F.BAHÇE’DE TEBEDDÜLAT GELDİ, KAYSERİ GOLÜ BULDU

Kayserispor, 2. yarının geçmiş dakikalarının ardından oyunda dengeyi buldu ve özlük sahasına mebzul yerleşerek Fenerbahçe’nin ceza alanında topla buluşmasına cevaz vermedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, oyunun gidişatından memnun olmadı ve 66. dakikada engelleme etti. Salih Uçar ve Fernandao’nun namına, Karavaiev ve Van Persie oyuna karışma oldu.

70. dakikada hızlı gelişen atakta Kayserispor golü buldu. Ilımlı sahadan topla gelişigüzel ilerleyen Silvestre Varela, aleniyet pasıyla tümü penaltı sahası içi sol çaprazda bulunan Güray Vural ile buluşturdu. Güray Vural hepsi soluna alıp kaleye şutunu çekti ve Volkan Demirel’in yanından tüm ağlarla buluşturup, takımını öne geçirdi.

F.BAHÇE’NİN UMUTLARINI WELLITON YIKTI

Fenerbahçe kardeşlik için saldırırken, Düş Keder’un yerine oyuna karışma olan Welliton, 88. dakikada attığı golle sarı-lacivertlilerin umutlarını yıkltı.

Sol kanatta Uzun Gülen’in detaylı pasıyla topla buluşan Güray Vural bekletmeden kâffesi ceza sahası içine çevirdi. Altı amerikan bar içine yönelen topa hareketlenen Welliton Soares yersiz kaleye şutunu çekti ve hepsi ağlar ile buluşturdu. Welliton Soares’in golü ile Kayserispor 3-1’lik nüsha üstünlüğünü yakaladı.

Uzatma dakikalarının böylece Güray Vural sahneye imdi ve dört başı mamur golle skoru belirledi: Kayserispor 4-1 Fenerbahçe



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç