SON DAKİKA

Kuzey Kore değil yaptırımları YouTube uyguluyor!


Teknoloji - Bilgisayar 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 12:26
Haber 886 kere okundu.



Kuzey Kore değil yaptırımları YouTube uyguluyor!
Kuzey Kore değil yaptırımları YouTube uyguluyor!

Kuzey Kore değil yaptırımları YouTube uyguluyor

Sıkı kurallarıyla ve yasaklarıyla değme zaman gündeme mevrut Yıldız Kore’ye yasaklayıcı haberi bu sefer Youtube’dan geldi. Genelde YouTube yasaklanıyordu fakat bu el Youtube yasakladı.. Uygulayım Bilimi gündemini izlem edenler bilir 2 ay evvel Kim Jong-Un yönetimindeki ülkenin YouTube kanalında yaymaca yapması sebebiyle sınır kapatılmıştı. 

Yasaklar ülkesi yerine mezkûr esrarengiz mevki Kuzey Kore’de umum haberler bir kaynaktan çıkıyor hassaten öyle kim radyoların dahi yurtdışından gelen yayınları saptamayacağı şekilde üretildiği ülkeden bir tane tıpkı curcunalı çıkıyor. Kim Jong-Un yönetimindeki ülkede internetin akıbeti merak ediliyor. 

Bizim hayatımıza fazlasıyla girmeyi başaran bire bir genel ağ dünyasından bahsediyoruz. Bizim için durum bambaşka olabilir fakat Şimal Kore’de 25 milyon kişinin internetin ne olduğu hakkında fikri da yok. Kuzey Kore’de geniş izole bant uygulamasına 2010 yılında geçiş yapıldı. Yani genel ağ kullanımını hemen ülkedeki eller, uluslararası kuruluşlar ve fehamet dairelerinde kullanıma sunuldu. Bu yıllarda tabii sınırlı kişiler vasıtasıyla ineternete antre haram olduğu amacıyla sıkı denetim saha almıyordu.

Ülkede bulunan eller üstelik bu hizmetten idrak etmek için 50 MB için 10 Euro ödüyor. Sene olmuş birçok Kuzey Kore’nin yaptığına bak! Son yıllarda baktılar olmuyor genel ağ erişimini ülkenin önce gelen üniversitelerinde kullanıma açtılar. 

Anlayacağınız interneti seviyorsanız ve şayet Kuzey Kore’de değilseniz cennettesiniz!

Youtube sonuç günlerde aldığı eleştiri oklarına ayrımsız yenisini eklemeyi göze alarak Şimal Kore’de üretilen içerikleri metres kararı aldı. Son dönemlerde YouTube dünyası çok tartışmaya meydanda. Siyasal problemler cihetiyle Şimal Koreli muhteva üreticileri sevgili yaşamaya devam ediyor. YouTube’un hasbi yere Kuzey Koreli biçim içeriklerini birer ikişer kapattığı iddiası birlikte değme geçen dönme artıyorr. 

Google yada Youtube tarafından bittabi bir karar alındığı yekpare olarak bilinmiyor ama galiba Ki Jong-Un’un tutumu cihetiyle Kuzey Kore ve ABD’da gerilim yaşanmaması yerine böyle bire bir kadem atmış gibi. 

Evet siz Youtube’un Yıldız Kore üzerindeki tutumu üzerine hangi düşünüyorsunuz? 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç