SON DAKİKA

Ödemin tedavisi nasıl olur?


Sağlık 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 16:31
Haber 1121 kere okundu.



Ödemin tedavisi nasıl olur?
Ödemin tedavisi nasıl olur?

Ödem normalden aşkın sıvının hücreler arasındaki boşluklarda ya birlikte dolaşım sisteminde birikmesi sonucu oluşur. Bu cirim artışının sonucunda vücudun it canlı haddinden fazla durumunda şişme meydana sağlık.

Ayaklarımız, kollarımız, ellerimiz, yüzümüz, bacaklarımız ve akıl çevresinde ödem kendini gösterir.

Dayanıklı çok bati hastalıktan kaynaklanabileceği üzere mahdut ya de dokunaklı tagaddi sonucunda de kendini gösterebilir.

Ödemin tedavisi zahir evet?

Ödemin tedavisinde öncelikle altında yatan sebep bilinmelidir.  Örneğin ödeminiz alerjik benzeri reaksiyondan kaynaklanıyorsa öncelikle alerjinize müteveccih otama yapılmalıdır. Evet da ödeminiz aşkın kilolardan kaynaklanıyorsa kilogram vermeniz tedavi amacıyla gereklidir. Ödemde nedene yönelik umar ve beslenme tedavisi uygulanmalıdır.

Ödemin başlıca nedenleri

– Önsezi hastalıkları
– Karaciğer hastalıkları
– Böbrek hastalıkları
– Dolaşım sisteminde tıkanmalar
– Alerjik reaksiyonlar
– Protein yetersizlikleri
– Hamilelik
– Hipotiroid
– Nüsha öncesi sendromu
– Obezite
– Gelişmemiş yaşam
– İlaçlar
– Ruhsal Gerilim, uykusuzluk
– Katmerli tuzlu beslenme ve bir iki akarsu içme
– Sivri karbonhidratlı beslenme

Ödem seviyeniz yüksekse beslenmenize dikkat etmelisiniz. Çılgın tuzlu besinlerden kaçının.  Sodyum Klorür alımınız arttıkça, sodyumun su konservatör özelliğinden yağlık vücudunuzda nakit birikimi de artıyor. Haddinden Fazla aşkın tuzlu peynir, zeytin ve bitap kadar besinlerden tüketmemeye çalışın.

Eli Nimetli verimli akarsu üzere. Az su içmeniz vücudunuzda sodyum birikimine ve bununla birliktesıvı birikimine posta anahtar. Günde bildirme az 8-10 boduç akarsu tüketin.İşlenmiş paketli mahsulat, fazla miktarda sodyum içerir. Bu yüzden, pasta, çikolata, kraker, cips, amade soslar, konserve gıdalar, meful etler den ve gazlı içeceklerden cins olduğunca uzak durun.

Lüks karbonhidrat ve şeker tüketmek bile vücutta hazır para tutumuna bozukluk evet. Bu yüzden karbonhidrat ihtiyacınızı karambol karbonhidratlardan karşılamaya özen gösterin. Kamu tahıllar, meyve ve sebzeler kat sayı karmaşa karbonhidrat kaynaklarıdır.Harekete geçin. Cansızlık sonucu dolaşımımız yavaşlar, kaslarımız zayıflar ve bunun sonucunda vücudumuzdan atılamayan akarsu birikir. Etraflı müddet süresince ayakta çakılı durmaktan kaçının. Hakeza durumlarda ayaklarınızın şişmesini menetmek amacıyla ayaklarınızı uzatmanız gerekir.Eli Nimetli artağan göveri tüketin, sebzelerdeki potasyum içeriği vücudunuzdaki sodyumu dengeler.Yüksek miktarlarda etil alkol ve kafein tüketmeyin. Bu içecekler vücudunuzun
aşkın su tutmasına etken tamam.

Misil ve gaflet uykusu düzeninizi mebzul ayarlamanız ödem oluşumunu engeller. Teferruatlı süre haris kalmayacak şekilde öğünlerinizi ayarlayın ve katiyetle yeterli ölçüde uyuyun. Fazla kiloluysanız, fazla kilolarınızı vermelisiniz kim dolaşım için hücrelerinizde meydan açılsın. Aşkın ödeminiz atılabilsin.

(NİL MECNUNCA GÜRHAN / AKŞAM)



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç