SON DAKİKA

Süper Lig’de SKANDAL kararlar: Başrolde Serkan Çınar


Spor 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 14:38
Haber 596 kere okundu.



Süper Lig’de SKANDAL kararlar: Başrolde Serkan Çınar
Süper Lig’de SKANDAL kararlar: Başrolde Serkan Çınar
– SPORX ARAŞTIRMA – Süper Lig’e hatalı hakem kararları mühür vurmaya bitmeme ediyor. Süper Lig’birlikte genişlik çok fariza alan 5 hakemden biri olan Serkan Çınar, geride mütezayit haftalarda fariza yaptığı maçlarda verdiği ve vermediği kararlar ile şişman reaksiyon topladı. Alelhusus penaltı kararları ile büyük aynı tenkit toplayan Serkan Çınar, bu hafta oynanan Gençlerbirliği – Osmanlıspor maçında verdiği ceza atışı kararıyla adeta infial yarattı.

19 Mayıs 2013’te Konyaspor ile Bucaspor ortada oynanan maçta Konyaspor’un nizami golünü nakız fail Serkan Çınar hakkında Türkiye Nazik Kavim Meclisi’nde milletvekilleri soru önergesi verirken, Konyaspor taraftarı birlikte görevi kötüye kullanmadan savcılığa cürüm duyurusunda bulunmuşlardı. Çınar, Türkiye Kupası’nda oynanan Bursaspor – Eskişehirspor maçında verdiği penaltı kararıyla Bursaspor camiasının nazik tepkisini çekmiş ve Çınar üzere TBMM’ine suç duyurusunda bulunulmuştu.

Dakikasında serian gelişigüzel maçından bilahare gündeme gelen Çınar, 2015 yılında TT Arena’üstelik oynana ve Orduspor’un 4-2’lik üstünlüğü ile sona muazzez Galatasaray maçında birlikte evvel Fatih Terim’i peşi sıra üstelik yardımcısı Hasan Şaş’ı tribüne göndererek, solgun-kırmızılı pakt vasıtasıyla “istenmeyen kişi” haline gelmişti. Spor Mabat Süper Lig’birlikte 2016-2017 sezonuna bol başlayamayan Serkan Çınar’ın infial yaratıcı kararlarını sizler için derledik.

Spor Küfe Süper Lig’üstelik bu sezonun geçmiş maçında (Fenerbahçe 3-3 Kayserispor) Fenerbahçeli futbolcu Simon Kjaer’i al kartla baziçe dışına atan Serkan Çınar, solgun-lacivertli kulübün balaban ayrımsız tepkisini çekmiş ve maçın arkası sıra hele FBTV’de yapılan yayınlarla Çınar üzerine çok anif ifadeler sarfedilmişti.

BEŞİKTAŞ 1-0 GAZİANTEPSPOR (RAJTORAL’İN BECK’E HAREKETİ)

Beşiktaş’ın Gaziantepspor’u 1-0 yendiği maçtaki tartışmaları kararları ile eleştiri toplayan Serkan Çınar, Gaziantepsporlu topçu Rajtoral’ın 90. dakikada Beck’e ceza alanı içerisinde yaptığı harekete ‘penaltı’ kararı vermeyerek Beşiktaş camiasının tepkisini çekmişti. Serkan Çınar’ın Gaziantepspor – Beşiktaş maçı performansını değerlendiren MHK bozuk başkanı Mustafa Çulcu, “Maçın 90. derakap Rajtoral’ın Beck’e yaptığı müdahaleye hakemin bitmeme kararı vermesinin izahı yok. Rajtoral’ın bütünü kaybettiğini anladığı anda Beck’e yaptığı irtibat açık bire bir penaltıyı gerektiriyordu. Alelhusus ki 78. dakika’bile Barış’ın müdahalesine ceza atışı çalınmışsa; bu pozisyona kesinlikle ceza vuruşu düdüğü çalınmalıydı. Buradaki temas daha muhteşem benzeri temastı. Maçın 90.kolaylıkla Rajtoral’ın Beck’e yaptığı müdahaleye hakemin devam kararı vermesinin izahı bulunmayan. Rajtoral’ın ıcığı cıcığı kaybettiğini anladığı anda Beck’e yaptığı bağlanak kesin tıpkısı penaltıyı gerektiriyordu.” ifadelerini kullanmıştı.

BEŞİKTAŞ 3-1 KARABÜKSPOR (CANER AZADE, TRAORE’YE HAREKETİ)

Beşiktaş’ın Karabükspor’u 3-1 yendiği karşılaşmaya bile ıstampa vuran isimlerden biri Serkan Çınar oldu. Beşiktaşlı topçu Caner Erkin’in Karabüksporlu Traore’ye penaltı sahası içerisinde yaptığı hareketi “es güzeşte” Serkan Çınar, benzeri bambaşka pozisyonda Karabüksporlu topçu Dany’nin Beşiktaşlı futbolcuya yaptığı hareketi ise “penaltı” yerine yorumlamıştı. Serkan Çınar’ı değerlendiren MHK bozuk başkanı Mustafa Çulcu, “”Caner’in Traore’ye hareketi kesin ceza vuruşu. Ayrıca Caner’e ikinci sarıdan kırmızı bilgili çıkması gerekiyordu. Beşiktaş lehine sunulan penaltı ve Dany’ye sâdır ikinci sarı kart ise makul. Caner’in pozisyonunu es sabık Serkan Çınar’ın, hızla bir anda bir hareketi fail Dany’ye solgun deneyli gösterip penaltı vermesi çifte standarttır. Bence Serkan Çınar bu iki pozisyonu beraberinde koyup izlemeli. Daha sezonun başındayız ve hakemlerin tetik olması lazım.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

KASIMPAŞA 2-2 KARABÜKSPOR (ÖNCE PENALTI, SONRA GOL)


Kasımpaşa ile Karabükspor ortada oynanan ve 2-2 sona ermiş karşılaşmanın 13. bir lahzada hakem Serkan Çınar’ın Castro’nun golü öncesi, düdük çalıp önce penaltı kararı vermesi ve peşi sıra ikinci kere düdük çalarak bu yol gol vermesi şişman reaksiyon toplamıştı. Müsabakanın 13. bir anda Tunay Torun’un kullandığı azade vuruşta Castro’nun kaleye gönderdiği topa Karabüksporlu Andre Biyogo’nun koluyla müdahale etmesiyle yargıcı Çınar’ın düdük çalarak penaltı noktasını işaret etmesi ve arkası sıra o topun her an ağlarla buluşmasıyla bu sefer 2. sefer düdük çalarak santrayı bel etmesi kurallara hilaf bundan sonra. Buna göre yargıcı düdük çaldığında oyun durmak zorundadır. Hakemin ceza vuruşu atışını bozma ederek gol kararı vermesi tartışmasız benzeri kalça hatası olarak ortaya isabet oldu.

BAŞAKŞEHİR 5-1 AKHİSAR (MERVAN’IN ELLE OYNAMASI)

Başakşehir’in Akhisar’ı 5-1 yendiği karşılaşmada Akhisarlı futbolcu Mervan’ın penaltı sahası içerisinde elle oynamasına bitmeme kararı veren Serkan Çınar, haftaya ıstampa vuran kararlardan birinin altına imza atmıştı.

KAYSERİSPOR 0-1 TRABZONSPOR (3 PENALTI VERİLMEDİ)

Kayserispor-Trabzonspor maçına birlikte yargıcı Serkan Çınar mühür vurdu. Deniz’in penaltı sahası içre düşürülmesini atlayan Çınar, Aytaç Kara’nın Srdjan Mijailovic’e yaptığı al kartlık hareketi es geçe Trabzon lehine verdiği ceza atışı de çokça tartışıldı. Kayserispor Basın Sözcüsü Rifat Güreşçi, hakemin Trabzonspor maçında 3 kesin penaltılarını vermediğini belirtti, “Kendisini uçan top hakemi zannedip rakip takımın elle oynadığı penaltı pozisyonlarında düdük çalamayan Serkan Çınar’ı ilk MHK’ye sonra Allaha havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE 2-2 ADANASPOR (JOSEF’İN PENALTISI)

Fenerbahçe’nin Adanaspor ile 2-2 bu arada kaldığı maçın çarçabuk başında Adanasporlu futbolcu Didi’nin ceza alanı içerisinde Josef birlikte Souza’ya yaptığı hareketi ‘ceza atışı’ olarak değerlendirmeyen Serkan Çınar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın balaban tıpkısı tepkisini çekmişti. Yıldırım’ın soyunma odasına inderek hakaretler ve tehditler savurduğu gerekçesiyle PFDK’dan 6 kamer ceza almasında nazik tıpkı alengir oynayan Serkan Çınar, sarı-lacivertli pakt ile MHK arasındaki ipleri kopartma noktasına getirdi. Çınar’ın çaşıt ve 4. hakemin raporunda yazmasına rağmen, “Eren Yıldırım’ın hakaretlerini ve tehditlerini duymadım” şeklinde anlatım vermesi benzeri eksantrik ağız dalaşı konusu yaratmıştı.

GENÇLERBİRLİĞİ 1-1 OSMANLISPOR (UKUBET SAHASINDA PENALTI)

Gençlerbirliği ile Osmanlıspor beyninde oynanan mücadelede verilen ceza atışı kararı ağız dalaşı yarattı. Maçın 41. lahzada Gençlerbirliği’nden Tokelo Rantie, Muhammed Bayır’ın müdahalesiyle penaltı alanı esen çaprazında yerde kaldı. Yargıcı Serkan Çınar, pozisyonun penaltı sahası zarfında olduğunu hükmederek ceza atışı kararı verdi. Osmanlısporlu oyuncular, pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu iddia ederek itiraz ettiler. Yargıcı Serkan Çınar, kararını değiştirmedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç