SON DAKİKA

Ümit Özat: ”Video hakemlik teknolojisi gelmeli”


Spor 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 14:39
Haber 924 kere okundu.



Ümit Özat: ”Video hakemlik teknolojisi gelmeli”
Ümit Özat: ”Video hakemlik teknolojisi gelmeli”
Ümit Özat, ayak topu dünyasında değişmesi gündemde olan maddeleri değerlendirdi. Aha Özat’ın o konuşmaları…  Gençlerbirliği Maharet Direktörü Özat, futbolda melhuz kaide değişikliklerini değerlendirdi

”Bu işlerin bu kadar gündeme gelmesinin genişlik büyük nedeni rant”

”Video hakemliğinin yüzdelik yüz getirilmesi lazım”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, ayak topu kurallarının değiştirilmesi ile ilgilendiren yapmış olduğu değerlendirmede ”Bu işlerin bu büyüklüğünde gündeme gelmesinin sunu balaban nedeni ranttır. Tartışmalar her ahit futbolda güzelce sonuçlara yol çevirici. Herkesin aynı fikri var amma, bunlar futbolun gelişimi hesabına olan fikirlerdir” dedi.
Beklenti Özat bahsi geçen kuralları yegâne biricik değerlendirdi:

1. Ayak Topu maçları iki devir namına , dört dönem şeklinde baştan düzenlenecek kuralına, Özat: ”Çok mıhlı bir öngörü değil. O ahit futbolun sürekliliği kalmaz. Zira, fubol salon sporu değil. Antrenmanda üstelik yeri geldiği ahit oyunu 20 dakikada tıpkısı durduramıyorsunuz. Ayak Topu oyununun sürekliliği olması lazım”

2. Ofsayt kuralı kalkacak. Böylelikle gol atma olanakları çoğalacak ve baziçe daha ilişki gururlu aynı hale ati fikrine ise Özat: ”Bu çokça absürt tıpkısı özdek. Ofsayt kuralı futbolun olmazsa olmazıdır. Ofsayt kuralı kalkarsa alanlar haddinden fazla büyür, kimin ne yediği, kimin ne attığı, kimin nerde oynadığı ve futbolda defans denilen benzeri özdek olamaz”

3. Penaltı atışı suret değiştirecek. Buz hokeyine benzer penaltı gelecek. Futbolcu 25 metre mesafeden topla alay malay kaleye debi edecek. Kaleciyle karşı karşıya 8 saniye ortamında golü atmaya çalışacak Düşüncesine Özat: ”Ceza Atışı şeklinin değişmesi çok metin tıpkısı bellek değil. Bence olmamalı”

4. Soluk deneyli kalkacak. Onun yerine ceza düzlük oyuncu 5 ya üstelik 10 zaman kabil sürelerde, kayran kenarında durma cezası algı önerisine Özat: ”Bu düşün biraz Hentbol üzere geçmek geçişsiz. Bence solgun kartın kalkması akıllıca değil. Ceza düz oyuncu derken ne ukubet düz aktör, sarı kart kayran uyuncumu. Ama sarı bilgili alan aktör 5 zaman kenarda kalacaksa olabilir. Bu kuralda bana sağlam dimdik gelmiyor. Futbolun doğallığını bozar”

5. Faullere sınırlama getirilecek. Basketboldaki üzere tıpkısı oyuncu 5 faulden çok yapamayacak önerisine Özat:”Bu olabilecek ayrımsız molekül. 5 faul yapan aktör ihraç edilebilir. Faullerin sertliği ne. Basketbolda bilerek ve alışılagelen fauller var. Futboldaki fauller basketboldakiler kabil değil. Futbolu Basketbola atfetmek makul değil. Basket nasıl 100’e 90 bitiyorsa Futbolda o ahit 25-21 biter. Hakeza tıpkısı abuk sabukluk olanaksız. Bence buda haddinden fazla akilane bire bir karar değil”

6. Kupa maçlarında uzatmalar kalkacak. Alışılagelen müddet berabere bitmişse direkt kendisine sıra ceza vuruşu atışlarına geçilecek önerisine Özat:”Bunu yaşadık günümüzde. Bu alışılagelen cins. 

7. Futbol maçları iki devre namına, dört dönüş şeklinde yeniden düzenlenecek fikrine Özat: ”bu gayrimümkün. Yanlış tıpkı düşünüm”

8. Takımlara bundan sonra aktör tağyir imkanı sunulacak. Benzeri topçu bir sezonda 60 maçtan çok oynayamayacak önerisine Özat: ”Bence çokça mantık. Hem futbolcunun fiziki olarak kayba uğramaması için, hem birlikte
antrenörlerin düzlük içerisinde oyuna elan ongun bilge olmaları açısından. Şu olanaklı, benzeri oyuncuyu 10 zaman dinlendirip yine oyuna alabilir. Bu aktör tahrif fikri Basketdeki üzere olanaklı bunu dimdik buluyorum. 
Arsene Wenger’in önerileri olmuş. Namına haddinden fazla inanırım. Futbolda gol arttırılacaksa rakip sahadaki taçların ayakla atılması imkanı olabilir biir firikik’e dönmesi üzere. Antrenörlerin, takımına hakim olmaları amacıyla kulübelerinde ikinci yarılarda değişmesi lazım. Bir Nice fikir sunulabilir amma, bu fikirlerin içerisinde sunu saçması ofsaytın kaldırılması olur. Onun dışındaki bütünü tartışılınabilir konular. Ama, ofsaytsız bire bir futbol, futbol olmaktan menfaat”diye niteleyerek konuştu
Futbolun kuralları ile oynanması seyri azaltırmı sorusuna Ümit Özat: ”Bu işlerin bu büyüklüğünde gündeme gelmesinin bildirme nazik nedeni GETIRIM. Imdi ayak topu’dahi şişman nukut var. Çıktı ayrımsız golle ligde kalıyor ve ati seneye 80 milyon kazanıyorsunuz. Tıpkı golle ligden düşüyorsunuz ve 80 milyondan oluyorsunuz. Dolayısı ile insanlar kılı kırk fethetmek istiyor daha çok. Mesela ego, video hakeme tek cebin değilim. Bunun uygulamaları var. Bunun aynı kriteri olması lazım. Rastgele takımın bir maç içerisinde üç kesim itiraz hakkının olması geçişsiz. Bununda evet libero veya penaltı sahası içerisindeki pozisyonlarda olması lazım. Bunun dışında daima uygulanırsa olmaz. Hakemin kusur altında kalmaması amacıyla skorborta yansıtılması geçişsiz. Basketboldaki kadar süreyi durdurursanız aynı maç 4-5 saat sürer ve iş doğallığından yarar. Ama video hakeminin yüzdelik beniz getirilmesi lazım. Sunu azından futbola ne getirir hangi götürür diyerek bakılması lazım”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç