SON DAKİKA

Abdülhamid’in torunu: Parlamanter sistem canımıza yetti


Gündem 31 Ocak 2017 - Salı, Saat: 19:37
Haber 658 kere okundu.



Abdülhamid’in torunu: Parlamanter sistem canımıza yetti
Abdülhamid’in torunu: Parlamanter sistem canımıza yetti

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin yapılış yıl dönümü etkinlikleri kapsamında büyük bir konferansa karı sahipliği yaptı.

Osmanlı Hanedanı’nın “padişah” unvanını taşıyan hayattaki eş üyelerinin arz gençlerinden olan Padişah 2. Abdulhamid Eğlek’ın 5. batın torunu Nilhan Osmanoğlu, “Torununun Dilinden Kösem Padişah” mevzulu konferansa katıldı. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda kâin Site Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde düzenlenen konferansı Gaziosmanpaşa Şehremini Hasan Tahsin Ateş Parçası da izledi. Nilhan Osmanoğlu, konferansta Osmanlı tarihinin yer dikkat fosforlu isimlerinden Kösem Hükümdar’la ilişkin bilinmeyenleri anlattı.

“PARLAMANTER DIZGE CANIMIZA YETTİ”

Sosyal medyadaki “ben üstelik varım” kampanyasına katılarak, “Cumhurbaşkanımızı Hükümdar Abdülhamid Eğlek’ın yalnızlığına tutmak amacıyla peki diyorum’’ diyen Osmanoğlu, oyunu ‘evet’ adına kullanmasının birçok nedeni olduğunu rapor etti. Osmanoğlu, saylav sistemin dava adamı namına öne çıkanlara engel olduğunu söyledi. Konuyla ilişkin örnekler veren Osmanoğlu, “Benim oyun tabi ki ‘tamam’ten yana oldu. Bunun birçok sebebi var. Vekil sistemin benim değerlerime, benim dava adamı gördüğüm kişilere bilcümle beis verdiğini düşünüyorum. Örneklendirecek olursak Adnan Menderes ve sorun arkadaşları mebus herkes yüzünden asılmadılar mı? Bu şekilde şehit edildiler. Darbeler bu dönemde yapıldı. Kenan Dünya, ’Benzeri sağdan aynı soldan astık’ dediğinde o çoluk çocuk bu saylav sistem yüzünden gittiler. Sonrasında rahmetli Turgut Özal, Çankaya Köşkü’hangi bu vekil sistem yüzünden hapsedilmedi mi? Zehirlendiğinde yardıma koşacak ambulans da gidemedi. Birçok kat sayı verebiliriz bununla ilişkin. Mebus sistemde yaşadığımız zorluklarla ilişik bir nice kat sayı verebiliriz. Cumhurbaşkanımız okuduğu türkü yüzünden politik yasaklı ağıl gelmedi mi? Önder Hatipler kapatıldı, başörtülü kızlarımızı yerlerde sürüklediler. Bu saylav sistem yüzünden. Bu mu demokratik büyüklük? Kılıçdaroğlu diyor evet, ’Neyinize yetmedi saylav sistem’ diyerek. Bizim canımıza yetti mebus herkes artık. O yüzden tığ reislik sistemine peki diyoruz” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç