SON DAKİKA

Anamur Belediye Başkanı’ndan Kırmızıgül’ün filmine veto


Gündem 31 Ocak 2017 - Salı, Saat: 11:34
Haber 456 kere okundu.



Anamur Belediye Başkanı’ndan Kırmızıgül’ün filmine veto
Anamur Belediye Başkanı’ndan Kırmızıgül’ün filmine veto

Mersin’in Anamur Kaza Belediye Reisi MHP’li Mehmet Adalet, Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolde oynadığı ‘Vezir Parmağı’ filminin ilçedeki sinemada oynatılmasına müsaade vermeyeceğini açıkladı.

Emekli Yüzbaşı olan Şehremini Mehmet Doğruluk, sosyal iletişim araçları hesabından ‘Ben olduğum müddetçe, Mahsun Kırmızıgül kadar birinin ‘Vezir Parmağı’ filmi ve benzerleri katiyen Anamur sınırlarında gösterime giremez. Film Uray Sinemamızdan halel edilmiştir’ mukayyet tıpkı paylaşımda bulundu.

Anamur Belediye Başkanı'ndan Kırmızıgül'ün filmine veto

İLÇEDEKİ TEK BEYAZ PERDE

64 bin nüfuslu ilçedeki biricik sinema olan Anamur Belediyesi Firez Müdürlüğü’ne ilişkin Belediye Sinema Salonu’nda açıklamalarda kâin Komutan Türe şöyle dedi:

“PKK’YA SICAKKANLILIK İLE ICRA VEKILI..”

“PKK yıldırı örgütüne sempati ile nazir, PKK terör örgütüne ‘yıldırı örgütü’ diyemeyen ve operasyonlara cebin gelen, Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayan bu ve bunun kabil sanatçılara bizim üstelik bire bir tavrımız, ayrımsız sözümüz olacaktır. Bu nedenle Anamur Belediye Beyaz Perde Salonu’nda Vezir Parmağı filmi gösterilmeyecek.

“BİZİM SAFIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR”

Takkadak bu değil, bunun kabil filmlerin Anamur Belediye sınırları içerisinde oynamaları kabil değil. Amacımız tıpkısı tasa çevirmek. Amacımız birileri bire bir kibir sergiliyorsa, aynı temiz tutuyorsa, bizim safımız birlikte Türkiye Devletidir, Türkiye Cumhuriyetidir, Türk Milletidir.

Zımnında Mahsun Kırmızıgül’ün Ferz Parmağı filmi, Anamur Şehremaneti sinemalarında asla oynatılmayacaktır. Çabucak o değil, bunun kadar sanatçılara ve filmlere asla yer vermeyeceğiz.”

Anamur Belediye Başkanı'ndan Kırmızıgül'ün filmine veto

“SENARYO SIKINTISI VARSA BEN YAZAYIM”

Mahsun Kırmızıgül’e terörle uğraş eden askerler ile polislerin filmini çekmesini da öneren Hak şöyle konuştu:

“Şayet tıpkısı film yapacaksa PKK terör örgütü ile savaşım fail çeri ve polisin oynayacağı, senaryosunun buna göre ayarlanacağı tıpkı film yapsın. Biz birlikte destekleyelim. Eğer senaryoda aynı gravite çekiyorsa, onun senaryosunu üstelik ego yazarım. Zira biz eski bire bir askeriz. Bu konuda verimli miktarda mücadelemiz var. Tavrımız var, kahramanlarımız var.

“KIRMIZIGÜL KABILINDEN SANATÇILARIN ANAMUR SINIRLARI IÇINDE HALKLA BULUŞMASI TÜR DEĞİL”

Nedeniyle Mahsun Kırmızıgül kabil sanatçıların, PKK yıldırı örgütüne sempati duyan sanatçıların Anamur sınırları içerisinde düz bulması, halkla buluşması türlü değil.

Amacımız siyasi nümayiş fayrap etmek değil. Vatanımızın ve milletimizin angajman beraberliğe bildirme haddinden fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde safımı Türkiye Cumhuriyeti devletinden ve Türk Milletinden yana belli etmek istiyorum.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç