SON DAKİKA

Ankara’yı bombalayan FETÖ’cü pilotun Gülen görüşmesi


Gündem 31 Ocak 2017 - Salı, Saat: 08:31
Haber 552 kere okundu.



Ankara’yı bombalayan FETÖ’cü pilotun Gülen görüşmesi
Ankara’yı bombalayan FETÖ’cü pilotun Gülen görüşmesi

Ileri Uç Oyuncusu’daki 4. Asıl Jet Köken Komutanlığı’nda fariza fail F-16 pilotu Mülazım Y.K. çarpış girişimi sırasında kullandığı F-16 ile Ankara’yı bombaladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandı. Darbe girişimi sonrasında başlatılan adli soruşturmalarda, Albeni Kuvvetleri’ndeki F-16’larda fariza özne üç pilotun Gülen’le ESIR’da ayrımsız araya geldiği anlaşıldı.

FETO’YU ÜLFET ETMİŞ

Milliyet’mağara haberine göre; bu pilotlar beyninde düz alan Tayyareci Teğmen Y.K. ifadesinde TSK’bile göreve başladıktan sonra 2015 ve 2016’dahi iki sefer Gülen’i mülakat edip görüştüğünü belirtti.

2016’daki görüşmesini çarpış girişiminden 6 ay geçmiş yaptığını söyleyen Y.K. özetle şunları anlattı:

“2014 Ekim’da Ankara’bile vesile sınavına girdim. KUL’deki pervaz okulunda eğitim ahzetmek için A.M.T. ve M.B. ile alay malay seçildim. MEMLUK’ye gitmeden önceki “abi” denilen Burak isimli kişi bize Şöhret Antonio’birlikte bağlanak kuracağımız Mehabetli isimli abinin numarasını verdi. ABD’ye gidince ankesörlü telefondan Uca isimli şahsı arayıp iki ay boyunca görüşmeye devam ettik. Uçuş eğitimi üzere bulunduğumuz Wichita Falls’tayken dallas’ta kâin Mutlu isimli öğretmen kendisine bildiğim Adanalı abi ile iki haftada bire bir görüşüyorduk.

2015 Ağustos’ta pilot arkadaşım M.B. ile ile gezme için New York’a gittik. Gitmeden evvel Mutlu isimli abi, bize birinci verip, New York’ta irtibata geçeceğimiz şahsı bildirdi. New York’ta bu şahsı aradık. Bize ismini söylemeyen can bizi ilkin belirlediğimiz yerden ayrımsız araçla aldı. Pensilvanya Strasburg bölgesinde adresini tamlık yerine bilmediğim, Gülen’mağara evinin olduğu yere gittik. Girişte nizamiye bölümünden kalacağımız odalar üzere methal kartlarımızı verdiler. İki ayrı iri binanın ortasında iki eğik pansiyon tarzı olan binaya girdik. Burada şişko namazlarımızı kıldık. Orada kâin ve tanımadığım şahıslar ile oturup kitaplar okuduk. Akşam Ezanı namazından sonradan ego ve arkadaşım M.B.’yi mağaza tarzında tıpkısı odaya götürdüler. Odaya Fetullah Gülen gelerek bize yalnız nereden geldiğimizi, hangi için Amerika’da bulunduğumuzu sordu. Tığ bile ‘uçuş eğitimi ahzetmek için geldiğimizi, pilot olduğumuzu’ söyledik. Kısaca ayrımsız zaman süren bu ülfet sonrasında odadan çıktık. Eksantrik istişare olmadı. O akşam biz oradan ayrılıp New York’a geçtik.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç