SON DAKİKA

Aziz Yıldırım: ”Fenerbahçe’den beni kimse ayıramaz”


Spor 31 Ocak 2017 - Salı, Saat: 15:56
Haber 846 kere okundu.



Aziz Yıldırım: ”Fenerbahçe’den beni kimse ayıramaz”
Aziz Yıldırım: ”Fenerbahçe’den beni kimse ayıramaz”
Muazzez Yıldırım‘dan çarpıcı sözler! Fenerbahçe Dergisi‘nin Küçük Ay sayısındaki başyazısında koskocaman açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Başkanı Ermiş Sebep, şu ifadeleri kullandı; 

Tek ancak kendisini, Fenerbahçe’nin haklarını savunmaktan alıkoyamayacağını belirten Sebep, şu ifadeleri kullandı:

“Canan Fenerbahçeliler, hakemler aracılığıyla, lehine olan pozisyonlarda pozisyonun gereği olan kararlar verilmeyen, aleyhine olan pozisyonlarda ise mevki gereği olmayan kararlar çok çabucacık verilen, dizgeli aynı şekilde adalet ettiği puanları elinden alınan Fenerbahçemizin haklarını korumak amacıyla tabir özgürlüğü çerçevesinde yaptığımız meşruhat nedeniyle, TFF kurulları tarafından bir kararlardan ayrımlı, olaya uygun sıfır, çoğunluk tarafından münfail kararlar ile vahim cezalara çarptırıldığım malumunuzdur. Şurası yeniden peşinen söyleyeyim: Hiçbir alçak beni, canım kadar sevdiğim Fenerbahçe’nin haklarını savunmaktan alıkoyamaz. Yanlışı gördüğümüz yerde konuşuruz, uyarırız. Unutulmasın kim; hükümsüzlük karşısında suskun üstelik ahraz şeytandır. Türkiye Ligi’nde tıpkısı süredir devam eden ve genelde bilcümle biraz takım lehine, diğer takımların tamamının aleyhine cereyan fail hakem hataları, bizleri bu açıklamaları yapmaya itmiştir. Bizim isteğimiz: Ligde şampiyonunun hakemlerin kusurlu kararları neticesinde sportif yarışmanın başında anlaşılan olan baziçe kuralları dışında değil, konkur kurallarının herkese bedel şartlarla kullanılması ile sahada futbolcuların akıttıkları alın teri ile belirlenmesidir. Bize on paralık kimesne, ‘Hakem dahi insandır, onun de hata yapmaya hakkı var’ kadar orta malı bir ifadeyle gelmesin.

Şu unutulmamalıdır ki; Türkiye’birlikte futbol hakemliği bir vakitler olduğu gibi uğraşı olarak yapılan aynı fariza değildir artık. Aylık minimal ücretin 1400 lira olduğu bu ülkede aynı yargıcı, maça geliş gidişlerle kâffesi hepsi haftada toplam 3-4 saatlik bir mesaiyle, bir tane maç yöneterek eke ücretler kazanabilmektedir. Benim da oluşturulmasında katkım olan ve desteklediğim arzulu yargıcılık, ilkin öngöremediğimiz, sistemi bozan, bambaşka aynı boyuta çekilmiştir. Hakemler arasında gruplaşmalar oluşuk, muhtemelen bire bir gruptan sıfır hakemler yüce karşılaşma alamaz, Avrupa’de maç yönetemez olmuştur. Yönlendirilmeye berenarı elverişli bu grupçuklar dahi maalesef Türk futbolunun kaderini belirler hale gelmiştir. Liyakatli dediğimiz hakemlerin benzeri yurtdışında tıpkı bile yurtiçinde yönettiği maçlara bakın lütfen.

O hakemler yurtdışında hiçbir baskının olmadığı, yegâne kıstasın afaki yargıcılık başarısı olduğu maçları şüphesiz yönetmişler; yurtiçinde bin sunum dengenin ve değişkenin söz konusu olduğu maçları zahir yönetmişlerdir? Oturun, bir tane yegâne izleyin. Bizim anlatmaya çalıştığımızı haddinden fazla elan açık göreceksiniz. Buradan Türk sporunu, Türk futbolunu yöneten herkese, genişlik baştaki yetkililerden Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Spor Bakanı’na büyüklüğünde herkese sesleniyorum: Türk futbolunun geleceği çabucak masaya yatırılmalıdır. Hepimizin bu aha sorumluluğu vardır. Oyuncu yetiştirilmesi, futbolun bellik değerinin artması, uluslararası platformlarda başarıların gelmesi, insanının futbolu haddinden fazla sevdiği Türkiye’nin bütün anlamıyla bir ayak topu ülkesi olması, geleceğin ve gelecek nesillerin kurtarılması amacıyla bugünden acilen tıpkısı şeyler yapılmalıdır. Futbolun tekmil paydaşlarının kuma aklıyla bir takım kararlar bugünden alınmalı ve çabucak uygulamaya geçilmelidir. Bunun için gerekirse balaban tıpkı çalıştay toplanmalı ve herkes buraya katkılarını sunmalıdır. Fenerbahçe, tam unsurlarıyla böyle aynı çalışmaya bindi verecektir. Çünkü bugün benim ve arkadaşlarımın uğraştığı, savaşım ettiği tezyifkâr urlar, gelecekte bütün bünyeyi saracak, yayılma yapacaktır. O dönme temas öz için çok geç olacaktır.

Büyük Fenerbahçeliler, geride bıraktığımız kamer içinde bizi arz haddinden fazla sevindiren fenomen koca ve avrat uçan top takımlarımızın haddinden fazla sunturlu oyunlarla, çarkıt adı Türkiye Kupası, yeni adı Yürek Voley olan organizasyonu 1 hafta arayla kazanmaları olmuştur. Voleybol takımlarımız bizi gururlandırmış, sevindirmiştir. Bu takımlarımızın yöneticilerinden, sponsorlarına, maharet sorumlularından, sporcularına, yönetimsel görevlilerinden malzemecilerine büyüklüğünde herkesi bir tane biricik tebrik kartı ediyor; bu adamakıllı başarılarının uğraş ettikleri gayrı platformlarda üstelik devamını diliyorum. Antrparantez, Euroleague’üstelik önce 4’te, ligde de şef namına için başarıyla bitmeme eden Koca Basketbol Takımımız, Euroleague’üstelik Galatasaray Odeabank’ı iyicene bir sonuçla aşınmış ederek ezeli rakibine alın cemaat olduğu yengi serisine benzeri yenisini daha eklemiştir. Kendilerini buradan tebrik ediyor, hedefimiz olan Euroleague Kupası amacında eksiksiz takımımıza ve ustalık ekibimize başarılar diliyorum.

Bizi üzen fenomen ise, Türk sporunun ve Türk futbolunun çınarlarından, Gençlerbirliği Başkanı Imparator Cavcav’ı yitirmemiz olmuştur. Türk futbolunun cesim direklerinden Gençlerbirliği’ni benzeri abra abidesi haline getiren, sayısız yerel, ecnebi futbolcunun Türk futboluna kazandırılmasında emeği kâin, epey bütçelerle, ancak topçu yetiştirerek, maddi imkanları kısıtlanmış benzeri kulübün kuşkusuz ayakta tutulacağının dersini yıllardır Türkiye’ye veren Imparator Cavcav’a Allah’tan rahmet, Gençlerbirliği camiasına üstelik bir kez elan başsağlığı diliyorum. Büyük Fenerbahçeliler, önümüzdeki gücük ay bizim üzere çokça önem verdiğimiz, aynı olayı üstelik içermektedir. Şikede Kol Davası’nın geçmiş duruşması, İstanbul 23. Ağır Sıklet Ukubet Mahkemesi’nde 20 Şubat 2017 tarihinde görülmeye başlanacaktır. Bu devir, 3 Orak Ayı süreciyle Fenerbahçe’ye sunma büyük kötülüğü yarmak, Fenerbahçe’yi bölmek, gidermek talip, yöneticilerini haksız yere zindanlara atan, taraftarlarına iri acılar yaşatan yapının arz azından aynı kısmından hesabın sorulmaya başlanacağı devir adına önemlidir. Fenerbahçe bu davada, bu kat adisyon soran kendisine amade bulunacaktır. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Mavera yandan Küçük Ay ayıyla gelişigüzel elinizde tuttuğunuz, Kulübümüzün resmi yapıt organlarından biri olan Fenerbahçe Dergisi, 14. yayın yılını doldurmuştur. Emeği geçen herkese teşekkürname ederim. Fenerbahçemizin kamu takımlarına, formamızı ve armamızı başarıyla entrika fail bütün sporcularımıza buradan tıpkısı defa henüz teşekkürname ediyor. Fenerbahçe’nin tam kurumlarıyla başarılara ulaştığı tıpkısı gelecek diliyorum.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç