SON DAKİKA

Beşiktaş, Vodafone Arena’da yenilmiyor


Spor 31 Ocak 2017 - Salı, Saat: 11:54
Haber 593 kere okundu.



Beşiktaş, Vodafone Arena’da yenilmiyor
Beşiktaş, Vodafone Arena’da yenilmiyor
Beşiktaş, Vodafone Arena‘bile yenilgisiz! Spor Bacak Süper Küme‘in 19. haftasında adamakıllı bir futbolun peşi sıra Atiker Konyaspor’u 5-1 aşınmış eden Beşiktaş, Vodafone Arena’bile rakiplerine karşı yenilmezliğini sürdürüyor. Siyah-beyazlı mızıka, 11 April 2016’bile hizmete giren stadında 18 resmi karşılaşmaya çıkarken daha rakiplerine boyun eğmedi. Beşiktaş, Süper Tabur’in yanında UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ekincilik Türkiye Kupası’nda Dolmabahçe’deki eskimemiş yuvasında şu asıl arbede 18 karşılaşmaya imdi. Bu karşılaşmalarda 13 kez rakiplerine avantaj kuran yağız-beyazlılar, 5 maçtan beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, Vodafone Arena’üstelik değişik skorlu galibiyetler aldığı üzere unutulmaz maçlara de imza attı. Dolmabahçe’da taraftarlarına keyifli anlar yaşatan siyah-beyazlı topluluk, verimli gollü maçlar dahi izletti. 

– Ligde 10 galibiyete ulaştı

Beşiktaş, hele yığın mücadelesinde Vodafone Arena’yı şu asıl arbede gani kullandı. 

Geçen mevsim ligdeki Bursaspor maçıyla stadında önce resmi pik çıkan siyah-beyazlı takım, 12 karşılaşmada 10 posta rakiplerine yarar kurdu. Beşiktaş, 12 karşılaşmalık periyotta sadece bu zaman şampiyonluk mücadelesi verdiği Galatasaray ve Medipol Başakşehir ile berabere kaldı. Yağız-beyazlılar, 12 karşılaşmada 32 benek topladı. 

Beşiktaş, stadında gollü galibiyetlere de imza attı. Ligdeki akıbet maçında Atiker Konyaspor’u 5-1 yenik eden Beşiktaş, Kayserispor’u 4-0 ve Aytemiz Alanyaspor’u birlikte 4-1 yendi. Antalyaspor maçını bile 3-0 üstünlükle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Osmanlıspor ile Kardemir Karabükspor’u üstelik 3-1’lik skorlarla geçti.

– Avrupa kupalarında 3 maçta yenilmedi

Beşiktaş, Vodafone Arena’de şu zaman için takkadak Avrupa kupalarında taraftarlarına yengi ihsan edemese dahi dokuz canlı maçları yenilgisiz tamamlamayı bildi.

Siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahasındaki Sürükleyici Kiev ve Napoli maçlarını 1-1’lik skorlarla tamamladı. Beşiktaş, Vodafone Arena’de Benfica ile tarihi benzeri maça imza attı. Rakibi karşısında evvel yarıyı 3-0 geride bütünleyen yağız-beyazlılar, ikinci yarıda dayanılmaz ayrımsız ferasetsiz dönüşe imza atarak üst üste 3 gol buldu ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. 

– Tarım Türkiye Kupası’nda 3 yengi

Tarım Türkiye Kupası grup mücadelesini reis namına bitiren Beşiktaş, sahasındaki 3 karşılaşmayı da kazandı.

Boluspor, Kayserispor ve Darıca Gençlerbirliği’ni yenik fail yağız-beyazlı takım, serencam 16 turunda 5 Gücük Ay Veriş haset misafir edeceği Fenerbahçe’ye karşı birlikte bu avantajını kullanmaya çalışacak. 

– Son 6 maçını kazandı 

Siyah-beyazlı topluluk, Vodafone Arena’birlikte akıbet 6 karşılaşmada rakiplerine üstünlük kurmayı başardı.

Bu süreçte üçer küme ve yürek mücadelesine sâdır Beşiktaş, bunların tamamını kazandı. Oynadığı bu 6 maçta 15 gol kaydeden siyah-beyazlılar, kalesinde 3 gol gördü. 

– Vodafone Arena’üstelik 11 penaltı kazandı  

Beşiktaş, bu statta yaptığı 18 maçta 11 penaltı atışı kazandı.

Ligdeki 12 mücadelede 9 ceza vuruşu atışı ika fırsatı bulan yağız-beyazlı mızıka, Avrupa mücadelesinde ise 2 sefer bu şansı yakaladı.

Mario Gomez, 2015-2016’bile Bursaspor ve Kayserispor ile yapılan tabur maçlarında kazanılan penaltı atışlarını değerlendiremezken, bu zaman üstelik Oğuzhan Özyakup, Gaziantepspor karşısında bu fırsatı kullanamadı. Kavga Boğa, takımının bu sezon Vodafone Arena’daki grup maçlarında kazandığı 5 penaltıyı üstelik gole çevirmeyi başardı. Oğuzhan Özyakup ise Kardemir Karabükspor mücadelesinde bu şekilde gol sevinci yaşamayı bildi.

Yağız-beyazlı takımın Avrupa kupalarında kazandığı 2 penaltıyı kullanan Ricardo Quaresma, atışlarda kalburüstü adına golleri buldu. Napoli maçında kazanılan penaltıyı gole çeviren Quaresma, Benfica karşısında elde edilen atışta dahi tamamı filelerle buluşturdu. 

– Seçme karşılaşma güzel geçiyor 

Vodafone Arena’üstelik karşılaşma izlemeye gelen futbolseverler, keyifli karşılaşmaları izlem etti.

Beşiktaş’ın rakipleriyle bu statta yaptığı 18 maçta 62 gol atıldı. Yağız-beyazlı mızıka bunların 45’ine imza atarken, ayrıksı takımlar 17 kez fileleri havalandırdı. 

Vodafone Arena’daki 12 küme maçında 33 gol atan siyah-beyazlılar, Avrupa’birlikte 5 ve Ekincilik Türkiye Kupası’nda 7 gole imza attı. Grup karşılaşmalarında 2,7 gol ortalaması yakalayan Beşiktaş, 18 resmi maçta ise 2,5’lik devlet buldu. 

beraber Vodafone Arena’daki 18 maçta toplam 62 gol atılırken, taraftarlar maç başına 3,4 ortalama gol izledi. bahis konusu müsabakalarda futbolseverler, her 26,12 dakikada bir gole şahit oldu. 

– Vodafone Arena’nın golcüsü Çarpışma Kele

Bu zaman ligde attığı gollerle adından söz ettiren Çarpışma Kele, Vodafone Arena’nın da sunma golcü oyuncusu unvanını elde etti.

Çarpışma Boğa, Vodafone Arena’dahi çıktığı maçlarda şu asıl dek 12 gole imza attı. Ligde 11 el fileleri havalandıran yağız-beyazlı oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise aynı gol attı. Benfica filelerini şık ayrımsız golle havalandıran Cenk Boğa’un bu golü, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde haftanın bildirme fena hâlde golü namına seçildi.

Vodafone Arena’nın tıpkı sair golcüsü ise Ricardo Quaresma oldu. Ligde ve Türkiye Kupası’nda birer gol atan Portekizli oyuncu, Avrupa kupalarında ise 3 misil gol sevinci yaşadı. 

Gomez, Oğuzhan, Marcelo Guedes ve Vincent Aboubakar, Vodafone Arena’da dörder posta fileleri havalandırdı. Anderson Talisca 3 defa takımının stadında gol bulurken, Ömer Şişmanoğlu 2 gole imza attı. Birer gol atan Alexis Delgado, Olcay Şahan, Luiz Rhodolfo, Verimli Frei, Ryan Babel, Aras Özbiliz ve Andreas Beck, Vodafone Arena’nın özge etkili isimleri oldu.  

– Dolmabahçe’deki maçlar 

Beşiktaş’ın Vodafone Arena’bile yaptığı 18 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

Maçlar   Tertip  Son Bursaspor   Süper Yığın  3-2  Kayserispor    4-0  Osmanlıspor    3-1  Aytemiz Alanyaspor    4-1  Kardemir Karabükspor    3-1  Galatasaray    2-2  Antalyaspor    3-0  Trabzonspor    2-1  Medipol Başakşehir    1-1  Bursaspor    2-1  Gaziantepspor    1-0  Atiker Konyaspor    5-1  Üreteç Kiev  UEFA Şampiyonlar Ligi  1-1  Napoli    1-1  Benfica    3-3  Kayserispor  Kültür Türkiye Kupası  2-1  Boluspor    2-0  Darıca Gençlerbirliği    3-0  



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç