SON DAKİKA

FETÖ, Arjantin’de kıskaca alındı


Gündem 31 Ocak 2017 - Salı, Saat: 09:32
Haber 933 kere okundu.



FETÖ, Arjantin’de kıskaca alındı
FETÖ, Arjantin’de kıskaca alındı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra ile gerçekleştirdiği beraberce ve heyetler arası görüşmelerin peşi sıra, temaslarını AA ve TRT muhabirlerine değerlendirdi.

19 YIL SONRA GEÇMIŞ MUSAHABE

Ziyaretinin, 19 yıl aradan sonralari Türkiye’den Arjantin’e dışişleri bakanı düzeyindeki önceki görüşme olduğu hatırlatılan Çavuşoğlu, görüşmelerin ikili ilgiler açısından son rütbe müfit geçtiğini vurgulayarak, “Gerçekte 2010 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızla, o zaman başbakandı, Rio’dan Arjantin’e Buenos Aires’e gelecektik. Ancak o çevrim buradaki olumsuz gelişmeler yüzünden bozmak yerinde kalmıştık.” dedi.

Çavuşoğlu, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan ve Arjantin Fehamet Başkanı Mauricio Macri’nin Çin’da planlı G20 Zirvesinde ikili ilişkilere eskimemiş aynı erke doldurmak, ilişkileri yoluna yutmak ve işbirliğini yükseltmek ve genişletmek üzere benzeri emir ortaya koyduklarını hatırlattı.

GÜNCEL CETVEL VERDİ

Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişik düşüncelerini bile Arjantinli mevkidaşı Malcorra’evet aktardığını belirten Çavuşoğlu, “New York’ta namına cetvel vermiştim. bugün güncellenmiş listeyi birlikte verdim.” dedi.

“BURADA BILE FETÖ’NÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Arjantin Uluslararası Münasebat Konseyi’nde (AKAN) katıldığı toplantıda dahi FETÖ’nün hemen Türkiye için değil, bulunduğu her ülke amacıyla zılgıt olduğunu vurguladığını belirten Çavuşoğlu, şöyle bitmeme etti: “Kendilerinin alelhusus mali aktivitelerinin, gelirlerinin nereden geldiğine dair incelemenin yapılması gerektiğini, burda kurdukları aksiyon adamları derneğinin Türkiye ile hiçbir ilgisinin olmadığını ve bilcümle tersi Türkiye’bile kapatıldığını üstelik vurguladık. Listeyi gene verdik. Ne tedbirleri almaları gerekir, bu konudaki beklentilerimizi söyledik. İstihbaratlarımız ve ilişik kurumlarımız beyninde dahi diyaloğu elan mebzul sağlamamız lazım kim vukuf alışverişi birlikte olsun. Burada da FETÖ’nün peşini bırakmayacağız.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç