SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBA Ödülleri Töreni’nde


Gündem 1 Şubat 2017 - Çarşamba, Saat: 11:42
Haber 519 kere okundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBA Ödülleri Töreni’nde
Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBA Ödülleri Töreni’nde

TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması şöyle:

HER MEDENİYET KENDİ KÜLTÜRÜNÜ ÜRETİR

“Her şey gibi bilim de insan içindir. Kendimizi daha iyi tanımamız içindir. Günümüzde ülkelerin ve toplumların güvenlik anlayışları toplu bir değişime uğradı. Unutmayalım ki her medeniyet kendi kültürünü ve değerini üretir. Ecdadımızın yaptığı camilerle birlikte kullanılan teknikte bizim medeniyetimizi yansıtır.

Eğer kendi teknoloji ve biliminizi üretemezseniz onun kültürüne da katkıda bulunamazsınız. İki örnek vereceğim. TÜBİTAK’ın ürettiği Pardus’ta kullanılan teknoloji bize ait olmadığı için geçerli ve yaygın kullanılan bir ürün olmadı.

F KLAVYE

Aynı şekilde Başbakanlığım döneminde kamu kurumlarında F klavye kullanılması için bir genelge yayınlamıştım. Onda da ciddi bir yol katedemedik. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde geliştirmek vardır. Reddiye bizde yoktur. Burada sorun bilgisayar değil. O bilgisayarın insanların hayatına nasıl gireceğidir.

14 YILDA ÖNEMLİ MESAFE KATETTİK

Bu serzeniş hasetlikten değil. Bilim ve teknolojide öncülüğü kaybetmiş olmanın verdiği üzüntüdür. Nitekim geçtiğimiz 14 yılda bilimsel çalışmalara verdiğimiz önemle çok önemli mesafe katettik. Kısa zamanda ulaşımda, boğazın derinliklerinden ve üstünden inşaa ettiğimiz dünyada ilk 5 içindeki Marmaray ve Avrasya ile, Yavuz Sultan Selim ile kendi bilim-teknoloji anlayışımızı dünya bilim ve teknoloji anlayışı ile özdeş hale getirdik.

Milli gelir oranımızı yükselttik. Burada aslolan özel sektöründe bu Ar-Ge çalışmalarında nasibini alması lazım. Her şey devlet dememeleri gerekir.

“FETÖ DENİLEN ŞER ŞEBEKESİ…”

Bilim sadece somut çıktıları itibariyle değil zihinlerde yol açtığı değişimle ülkeler ve milletler için önemlidir. Tarihimizdeki istikrarsızlıklara baktığımızda hepsinin arkasında kültürel yozlaşmanın bulunduğunu görüyoruz.

Selçuklu’yu kalbinden vuran Haşhaşiler bu boşluktan yararlanmıştr. FETÖ denilen şer şebekesi milletimizin hassasiyetlerini istismar ederken bu tür eksikliklerden faydalanmıştır.

AYRINTILAR GELİYOR..



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç