SON DAKİKA

Az su içmek kış depresyonunu tetikliyor!


Sağlık 2 Şubat 2017 - Perşembe, Saat: 21:45
Haber 911 kere okundu.



Az su içmek kış depresyonunu tetikliyor!
Az su içmek kış depresyonunu tetikliyor!

Su tüketimi sadece bedenimizi değil, ruhumuzu da etkiliyor. Yeteri kadar su içmemenin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyen Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, “Havaların soğuması ve ofislerde geçirilen uzun saatler su tüketimini azaltıyor. Bu durum da, konsantrasyon bozukluğu, migren ve depresyon gibi sonuçlara yol açıyor” diye konuştu.

Yataktan çıkmak istemiyor, gün içinde kolunuzu kıpırdatacak kadar enerjiniz olmadığını mı düşünüyorsunuz? Kesinlikle yalnız değilsiniz! Havaların soğuması, işe / okula gitmek için karanlıkta evden çıkmak, gün ışığından yeterince yararlanamamak birçok kişiyi mutsuz ediyor. Ancak kış depresyonu yaşamanızın sebebi, yeteri kadar su içmemeniz de olabilir. Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, kadınların ortalama iki, erkeklerin ise iki buçuk litre su içerek, kış aylarını hem fiziksel hem de ruhsal olarak daha sağlıklı geçirebileceklerini belirtiyor.

Kadınlarda iki, erkeklerde iki buçuk litre

Vücudumuzun her zaman suya ihtiyacı olsa da, havaların soğuması su tüketimini azaltabiliyor. Bu mevsimde giydiğimiz kalın giysiler de su kaybının artmasına yol açıyor. Su içmek için susuzluk hissinin beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Canan Aksoy, vücudun gece boyunca susuz kalmaması için özellikle yatmadan önce büyük bir bardak su içilmesini öneriyor. Depresyonu önlemenin bir yolunun da, mutluluk hormonu serotonin salgılanmasını artıran egzersizden geçtiğini belirten Aksoy, egzersiz başlangıcında ve sonrasında 15-20 dakika aralıklarla, 1-2 bardak su tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Diyetisyen Canan Aksoy, “Havaların soğuması ve ofislerde geçirilen uzun saatler su tüketimini azaltıyor. Bu durum da, konsantrasyon bozukluğu, migren ve depresyon gibi sonuçlara yol açıyor” diye konuştu.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç