SON DAKİKA

Google AMP Testi Nasıl Yapılır?


Teknoloji - Bilgisayar 2 Şubat 2017 - Perşembe, Saat: 13:35
Haber 906 kere okundu.



Google AMP Testi Nasıl Yapılır?
Google AMP Testi Nasıl Yapılır?

Google tarafından site yönticileri için oluşturulan Webmaster Tools üzerinden kontrol sağlanabilen AMP sayesinde site sahipleri çok daha iyi sonuçlar elde edebilecek durumda. Özellikle uygulamanın mobil odaklı olması, gelecek yıllara yönelik de önemli bir gelişmenin şimdiden web site sahipleri tarafından fark edilmesini ve buna karşı uyumlu bir web sitenin oluşturulmasını sağlıyor.

AMP Testi Yapabilirsiniz

İnternet üzerinden sunulan uygulamalar arasında test araçlarının da yer alması işleri kolaylaştırıyor. Öyle ki Google Maps gibi pek çok yan uygulama da dahil Google yeni teknolojiyi kullanmaya başlayacak. Bu bakımdan gelecekte mobil üzerinden kullanımların yüksek oranlarda olacağı için şimdiden hazırlıklar yapılıyor ve daha rahat bir şekilde geçişin yapılması amaçlanıyor. Bu konuda uzun zamandan beri Google tarafından önemli iş ortaklıklarının kurulduğu ve pekçok anlaşmanın sağlandığı belirtilirken hızlandırılmış mobil sayfalar konusunda da web site yöneticilerine çağrılar yapılıyor.

AMP’ye İlgi Artacak!

Google tarafından geliştirilen uygulamaların ise kuşkusuz tüm kullanıcılar tarafından önümüzdeki dönemlerde tercih edilmesi bekleniyor ve bunun için pek çok özel araç ve eklenti de geliştirilmeye başlanmış durumda. Bu konuda ise kullanıcıların Google dökümantasyonlarına bakarak yeni sistemi nasıl uygulayacağını öğrenmesi ve buna göre geliştirmeler yapması gerekiyor. Eğer sitenizin bu konuda eksiklerini öğrenmek ya da bu teknoloji ile uyumlu olup olmadığını görüntülemek istiyorsanız AMP testi adı verilen test sayfasına giriş yapmanız gerekiyor.

AMP Testi Nasıl Yapılır?

AMP test sayfasına giriş yaptığınızda kontrol etmek istediğiniz sayfanın adresini girmeniz yeterli. Google tarafından sayfa üzerinden yapılacak incelemelerde sayfanın yeni teknoloji ile uyumlu olup olmadığı, eksik yada yanlış olan tüm detaylar rapor halinde sunuluyor. Özellikle yeni teknolojiyi sitesinde kullanmak isteyen ve bu konuda çalışmalar yapan kişilerin mutlaka bu testi kullanması gerekiyor. Yapılacak testler sonucunda Google tarafından sayfanın uyumlu olduğu onaylandığında işlemler başarıya ulaşmış olacaktır. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde özellikle site sıralamalarında büyük bir öneme sahip olacak. AMP için sizler de şimdiden önleminizi alabilir ve bu gelişmeye ayak uydurabilirsiniz.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç