SON DAKİKA

Sitelerin Mobil Uyumu Nasıl Sorgulanır?


Teknoloji - Bilgisayar 2 Şubat 2017 - Perşembe, Saat: 13:04
Haber 805 kere okundu.



Sitelerin Mobil Uyumu Nasıl Sorgulanır?
Sitelerin Mobil Uyumu Nasıl Sorgulanır?

Mobil uyum için öncelikli olarak sitesini analiz etmek isteyen kişilerin Google tarafından oluşturulmuş mobil uyumluluk testi sayfasını kullanması yeterlidir. Mobil uyumluluk testi sayesinde kolay bir şekilde bilgi alınabilmesi ve test sonucunun görüntülenmesi mümkün. Mobil uyumluluk testi sonuçlarına göre ise mobil uyum konusundaki işlemleri başlatabilirsiniz. Mobil uyumlu olmayan siteler Google gözünde daha arka planda olacaktır ve bu nedenle mutlaka artık tüm sitelerin mobil uyumlu hale gelmesi gerekmektedir.

Mobil Uyum Nasıl Sağlanır?

Mobil uyum konusunda özellikle WordPress gibi sistemleri kullanan kişiler özel eklentileri kullanarak daha kolay bir şekilde sitesini mobile uygun hale getirebilir. Bu bakımdan mobil uyum konusunda gereksinimlerin kolay bir şekilde karşılanabilmesi mümkündür. Yapılacak sorgulamalar sonrasında kişilerin sitesini mobil uyumlu olduğunu görmesi gerekir. Google mobil uyumlu olan siteler için “Mükemmel! Bu sayfa mobil uyumlu” notunu görüntüler ve bu bakımdan sorgulama yapan kişiler de mobil uyum konusunda kolay bir şekilde bilgi alabilmektedir.

Mobil uyumlu sitenin cep telefonlarındaki görüntülenmesi ile normal masaüstü görüntülenmesi farklıdır. Üstelik masaüstü ve mobilde farklı temalarının ve tasarımların kullanılabilmesi mümkündür. Bu bakımdan mobilde nasıl göründüğü önemli olmamakla birlikte mobile uygun olması yeterlidir. Üstelik Google tarafından hazırlanan özel rehberler de mobil uyum konusunda gerekli tüm bilgileri site yöneticileri için sunmaktadır. Böylece bilgi alınmak istendiği durumlarda da yine Google tarafından yayınlanmış olan bilgiler referans alınmalı ve bu bilgiler doğrultusunda sitenin mobil uyumu için çalışmalar gerçekleştirilmelidir.

Mobil Uyumun Avantajı Nedir?

Mobile uygun avantajları sitenin arama motorlarındaki değerini kaybetmesini önler ve mobil olarak yapılacak aramalarda sitenin sıralamalarda daha yukarılarda yer almasını sağlar. Aynı zamanda arama sonuçlarında sitenin mobil uyumlu olması halinde kullanıcılar sitenin mobil uyumlu olduğu konusunda bilgilendirilir. Böylece arama sonuçlarında mobil uyumlu sitelerin tıklanması da teşvik edilmektedir.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç