SON DAKİKA

15 Temmuz şehidi için tören düzenlendi


Gündem 3 Şubat 2017 - Cuma, Saat: 16:02
Haber 614 kere okundu.



15 Temmuz şehidi için tören düzenlendi
15 Temmuz şehidi için tören düzenlendi

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düştüğü bildirilen ancak öncesinde durumu ile ilgili belirsizlik olduğu için cenazesi şehir mezarlığında toprağa verilen Kara Harp Okulu Bando Komutanlığında görevli Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş için resmi tören yapıldı.

Şehidin naaşı, tören öncesi Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı’ndan alınarak Menteşe Kurşunlu Camisi’ne getirildi.

15 Temmuz şehidi için tören düzenlendi

 

MENTEŞE ŞEHİTLİĞİ’NE DEFNEDİLDİ

Şehidin babası Mehmet Fethi Çankaya, annesi Birsen Dağdaş, ablası Rüçhan Dağdaş ve yakınları, şehidin tabutu başında gözyaşı döktü. Oğlunun fotoğrafını öpen anne Dağdaş, tabutun başından güçlükle ayrıldı.

Şehit Başçavuş Dağdaş’ın cenazesi, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın kıldırdığı namazın ardından Menteşe Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

15 Temmuz şehidi için tören düzenlendi

“YAVRUM BU MERTEBEYİ ÇOKTAN HAKETMİŞTİ”

Oğlu şehitlik mertebesine ulaştığı için mutlu olduğunu dile getiren anne Birsen Dağdaş, “Şükürler olsun canım yavrum hak ettiği mertebeye ulaştı. Ben Rabbime sığınmıştım. Benim yavrum bu mertebeyi çoktan haketmişti. Rabbim her şeyi aydınlattı. Çok memnunum. Çok mutluyum. Çocuğum kahramanlar gibi gitti. Benim çocuğum orada kahramanlar gibi savaştı. Benim yavrumu hainler bir kurşuna hedef ettiler. Vatan için millet için ben de hazırım diğer çocuklarım da hazırdır.” dedi.

15 Temmuz şehidi için tören düzenlendi

“BU HAİNLERİN ASILMASINI İSTİYORUM”

Darbe girişimini yapan terör örgütlerine bu süreçten sonra gerekenin yapılması isteyen Dağdaş, şunları kaydetti: “Bu hainlerin asılmasını istiyorum. Benim çocuğumu ve diğer şehitlerimizi kim vurduysa lütfen bunları assınlar. Artık bunlara fırsat vermesinler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duyuruyorum. Ben bir anneyim, lütfen sesimi duysunlar. Ben 6 aydan beri ağlıyorum. Lütfen, rica ediyorum bunları assınlar, ben başka bir şey istemiyorum. Çocuğumun bir sürü hayalleri vardı. Çocuğumun hayalleri gitti ama şükürler olsun ki memleketi için ülkesi için vatanı için komutanını kurtarmak için şehit düştü.”

15 Temmuz şehidi için tören düzenlendi

“OĞLUM CENGAVER GİBİ ŞEHİT DÜŞTÜ”

Dağdaş, oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sivil olarak sokağa çıktığına işaret ederek, “Benim çocuğum orada cengaver gibi şehit düşmüş. Şükürler olsun. Ben çocuğumla gurur duyuyorum. Her zaman da gurur duydum. Kurban olduğum Rabbim inşallah vatanıma, milletime yardım eder, inşallah ülkeme dirlik ve düzen gelir. Bıktık artık bunlardan. Yeter artık. Gencecik evlatlarımız gitti. Böyle hainleri assınlar artık.” diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde hayatını kaybettiği belirtilen Kara Harp Okulu Bando Komutanlığında görevli Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın şehit olduğunu duyurmuştu.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç