SON DAKİKA

Ortaköy saldırısıyla ilgili 10 tutuklama talebi


Gündem 8 Şubat 2017 - Çarşamba, Saat: 15:44
Haber 592 kere okundu.



Ortaköy saldırısıyla ilgili 10 tutuklama talebi
Ortaköy saldırısıyla ilgili 10 tutuklama talebi

Gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheliler Abdurrauf Sert, Abudurreheman Aihemaitituohet, Abulaiti Halike, Muhammed Ebul Hasan, Maimaitituoheti Balatiniyazi, Maimaitituersun Sulaiman, Maimaitiaili Nuermaimaiti, Maıerdan Tuersun, Kuerban Muhemmedeminşeyh ve Abulikemu Maitirehemu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından ifadeleri alındı.

TUTUKLAMA İSTEMİ

Şüphelileri, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk eden savcı Kökçü, ayrıca, bu şüphelilerden Abdurrauf Sert’i, saldırı sonucu hayatını kaybeden 39 kişinin ölümünden sorumlu tutarak, 39 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülen, “kasten öldürme” suçundan da sevk etti.

SALDIRI ÖNCESİ 4 KEZ BULUŞTULAR

Sevk yazısında şüpheli Muhamed Ebulhasan’ın, Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov ile Afganistan’da siyasi ve silahla eğitim gördüğü ayrıca Ortaköy’deki eylem öncesi Masharipov ile 4 kez buluştukları kaydedildi.

Şüpheliler Tuersun, Halike, Sulaiman ve Nuermaimaiti’nin, Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov’un eylem sonrası kaçışına ve saklanmasına yardımcı olan Tulpar kod isimli örgüt militanıyla irtibat halinde olduğu belirtilen sevk yazısında, şüpheli Muhemmmedeminşeyh’in Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov’a lojistik destek sağlayan şahıslarla irtibatı bulunduğu belirtildi.

Şüpheliler Maitirehemu, Balatiniyazi ve Aihemaitituohet’in Reina eyleminin planlayıcısı, firari şüpheli Mustafa Dursun ile irtibatlı oldukları, yine bu şahısların terör örgütüne katılmak amacıyla Hatay’dan Suriye’ye geçmek üzereyken yakalandıkları belirtilen sevk yazısında, şüpheli Aihemaitituohet’in yakalandığı sırada ele geçirilen defterde patlayıcı bomba yapımını gösteren bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

SALDIRININ PLANLAYICILARI

Sevk yazısında şüpheli Sert hakkında ise şu ifadelere yer verildi: ”Halen gözaltında bulunan örgütün güvenli evlerinden sorumlu emir düzeyinde faaliyet gösteren Eyüp Korkusuz’un yardımcısıdır. Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov’un Esenyurt’ta yakalandığı YTS (Yabancı Terörist Savaşçıları) barındırıldığı evin kira kontratı fotoğraf olarak dijital ortamda şüphelinin cep telefonunda elde edilmiştir. Şüpheli aynı zamanda Reina eyleminin planlayıcılarındandır.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç