SON DAKİKA

Fatih Terim kolay kolay unutmaz!


Spor 10 Şubat 2017 - Cuma, Saat: 09:24
Haber 945 kere okundu.

İşte Hakan Ünsal’ın spor gündemine dair yorumları…

Fatih Terim kolay kolay unutmaz!
Fatih Terim kolay kolay unutmaz!

Galatasaray’da forma için mücadele edecek, savaşacak oyuncu sayısı fazla değil. Bu durum içerdeki sıkıntılarla da alakalı tabii ki. Yabancı oyunculardan bunu çok bekleyemezsin. O formayı başka yerlere taşıyacak oyuncular yerlilerdir. Yerli oyuncuların bol ve kaliteli olduğu takımlarda hem formanın hakkı verilir, hem de şampiyonluk için oynarsın. Şu anki Galatasaray’da bir kabullenmişlik var. Bu duruma isyan edecek, karşı çıkacak bir oyuncu şu anda yok.

FLORYA’DA İŞLER İYİYSE, GALATASARAY DA İYİ
Dursun başkanın iyi niyetinden hiç şüphemiz yok ancak geldiğinden beri hep yetkilerini birilerine devrediyor. Sonuç da ortada malesef. Florya’da bu birlikteliği sağlayabilen bir ya da iki adam var. O isimlerden biri Abdurrahim Albayrak’tır. Florya’yı toparlama adına Albayrak, ilk çağırılacak adamdır. Zaten o da Galatasaray hastası hemen gelir. Ancak o kadar çok kırdılar ki insanları durum buraya geldi. Florya’da işler iyiyse Galatasaray da iyi olur ancak Florya’da işler yolunda gitmiyorsa Galatasaray da kötüdür.

RAKİPLERİNİ DARMADAĞIN ETMEN LAZIM
Sinan Gümüş, Rodrigues, Bruma ve Yasin gibi birçok farklı özelliği ve yeteneği olan oyunculara sahipsin ama kullanamıyorsun. 4 tane çok yetenekli oyuncun var ve böyle oyuncuların varken senin rakiplerini kanatlardan darmadağın etmen lazım. Carole kalite olarak kötü bir oyuncu değil. Ancak son dönemlerde karşı takım bekleri onu çok zorladı. Ancak bunun tek sorumlusu o değil. Önünde oynayan oyuncuların ona hiç yardım etmemesi. Carole’nin de son maçlarda formunun düştüğü bir gerçek.

Fatih Terim kolay kolay unutmaz

RİEKERİNK KALKAN OLARAK KULLANILIYOR
Riekerink Galatasaray’ın hocası değil. Riekerink’le devam edilmesinin tek bir sebebi var, o da yolların ayrılmasının kolay olması. Kötü giden durumlarda fatura ilk ona kesilecek. Şuanda onu kalkan olarak kullanıyorlar. Ancak işler kötü gittiğinde sorun sadece Riekerink’in gönderilmesiyle bitmez, yönetim de sıkıntıya girer.

BAŞAKŞEHİR İÇİN DUYDUĞUM TEK ŞÜPHE
Şampiyonluğa oynayan takımlar içerisinde Başakşehir daha farklı değerlendirilmesi gereken bir takım. 3 büyükler zaten hep yarışın içindeler ama Başakşehir son 2-3 yıldır oyun mentalitesini değiştirerek çok önemli işlere imza atıyor. Benim onlarla ilgili tek şüphe duyduğum yer, şampiyonluk baskısının yüksek olduğu maçlar geldiğinde verecekleri reaksiyon. Çünkü o maçları oynamak zordur. 3 büyükler bu maçları oynamaya alışık. Adebayor çok kaliteli bir oyuncu ama özel yaşantısı bakımından sıkıntılı bir oyuncu deniyor. Zaten Göksel Gümüşdağ olsun, Abdullah Avcı olsun bunları araştırmadan transfer yapacak isimler değil. Adebayor’un fizik durumu iyi olduğu taktirde Başakşehir’e kritik maçlarda çok önemli katkılar verecektir.

Fatih Terim kolay kolay unutmaz

TRABZONSPOR’DAKİ DEĞİŞİM OLCAY SAYESİNDE
Ligin ilk yarısında önemli oyuncular transfer etmişlerdi ancak yapısal anlamda sıkıntıları vardı. 3 tane yeni transfer ve 1 tane formunu yükselten oyuncu oldu ve bu oyuncular defansif anlamda iyi işler yapıyordu, Mas da ofansif açında iyiydi ama bu oyuncular mı Trabzon’u bu noktaya getirdi dersen hayır derim. Bence tek bir oyuncu yaptı bunu, o da Olcay Şahan. Olcay çok iyi oynuyor ama daha iyisini yapabilir. Trabzon ligin ilk yarısında kontra atak bile yapamıyordu şimdi bu kontra atakları, hızlı geçiş hücumlarını çok iyi yapmaya başladı. Bunun sebebi de Olcay Şahan. Olcay Şahan aynı zamanda kalitesinin altında performans gösteren oyunculara da katkı veriyor. Tecrübesiyle, sorumluluk almasıyla, ağabeylik yapmasıyla o oyuncularında özgüvenini arttırıyor. Belki ligin ilk yarısında Trabzon deplasmanına direk 3 puan yazılıyordu ancak şuanda bu durum değişti. Trabzonspor deplasmanına artık kimse kafadan 3 puan yazamaz. Şampiyonluk yarışında kritik maçlardan biri de Trabzonspor maçları artık. Bu Trabzonspor bütün planları bozar. Trabzonspor’da en beğendiğim oyuncu Abdulkadir Ömür. Bence o oynamaya başladığında kimse Yusuf’u Olcay’ı falan konuşmayacak, herkes onu konuşacak. Ersun Hoca gibi birinin de onun başında olması çok önemli. Eğer gerekli gelişimi gösterirse önümüzdeki 10 yıl onu konuşuruz.

ARDA İLE TERİM İLİŞKİSİ ESKİSİ GİBİ OLMAZ
Fatih Terim ve Arda Turan arasında tekrar eski yakın ilişki sağlanamaz bence. Zaten Terim de isteyerek çağırmadığını belirtmişti. Hoca ayrıca bu tür şeyleri de kolay kolay unutmaz. Hocayla ilgili bir yanlış bir hata yaptığında bu senin karşına 1 sene de olsa 2 sene de olsa gelir tekrar karşına.

TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ DÜŞÜNMEDİM
Teknik direktörlük yapmayı hiç düşünmedim. Yapan arkadaşlarım var ve çok heyecanlı olduğunu, zevk aldıkları bir iş olduğunu söylediler. Belki yönetici olmak isterim ama onu istesek de zaten bizi yapmazlar. (Ajansspor)



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç