SON DAKİKA

Batıklar için doğal çözümler


Sağlık 13 Şubat 2017 - Pazartesi, Saat: 18:21
Haber 782 kere okundu.



Batıklar için doğal çözümler
Batıklar için doğal çözümler

Her ne kadar istemeseniz de jiletten cilt tahriş olabilir, kesikler oluşabilir, batıklara zemin hazırlanabilir, sivilceler ortaya çıkabilir. Bu durumda aşağıdaki doğal nemlendirici çözümlerden yararlanmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca nemlendirici kullanmak kıl köklerini yumuşatır ve batık oluşumunu azaltır…

İşte batıklar için doğal çözüm önerileri…

1- Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı antiseptik ve antibiyotik özellikleri sayesinde jilet darbeleri de dahil olmak üzere pek çok şey için yardımcı olan doğal bir antibakteriyel ajandır. Bir miktar pamuk üstüne birazcık %100 saf çay ağacı yağı sürün ve tahriş olmuş cilde uygulayın. Oldukça güçlü olduğu için daha sonra gül yağı veya hindistan cevizi yağı ile nemlendirin. Bu noktada badem yağı veya susam yağı gibi kıl köklerine etki eden yağların kılları besleme özelliği olduğundan özellikle de nemlendirici gibi kullanımını sınırlı tutmakta veya krem-losyon gibi ürünleri tercih etmekte fayda var.

2- Karbonat:

Peeling’in batık oluşumunu önleme ve batıkları azaltmadan etkili olduğunda bahsettik. Doğal peeling malzemesi olarak kullanmak için karbonat sıklıkla tercih edilir. Önce ellerinizi ılık su ve sabunla yıkayın. Ardından karbonat ve bir miktar su kullanarak bir macun kıvamı elde edin. Ardından bu macunu bacaklara dairesel hareketlerle masaj yapar gibi ama bastırmadan, nazikçe uygulayın. Ardından, soğuk suyla durulayın ve nemlendirmek için az miktarda hindistan cevizi yağı uygulayın.

3- Çilek:

Özellikle tıraş sonrası oluşan kızarıklıklardan kurtulmak için çilekten çokça yararlanılmaktadır. Ekşi krema ve ezdiğiniz çilekler karıştırılarak macun kıvamı elde edilir. Ardından ciltte tahriş olmuş bölgeye bu karışım sürülür. Soğuk su ile durulamadan önce 20 dakika kadar bekleyin.

4- Hindistan Cevizi Yağı:

Cildin tahriş olmasındaki en önemli sebep kuru cilde uygulama yapılmasıdır. Hindistan cevizi yağı, nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda jiletin kolaylıkla kayarak daha pürüzsüz, daha yakın ve rahatsız edici olmayan bir tıraş yapmasını sağlar. Ayrıca yüksek laurik asit içeriği sayesinde cildi iyileştirmeyi de içeren çok sayıda fayda sağlar. Aynı zamanda deriyi nemlendirirken kesikleri, yanıkları ve deri döküntülerini iyileştirdiği bilinen antiseptik özellikleri de içerir. Yapmanız gereken tek şey, jilet öncesi ince bir tabaka halinde tüylere hindistan cevizi yağı uygulamak ve gerekirse tekrarlamaktır.

5- Limon suyu:

Doğal olarak asidiktir. Böylelikle deri içine çekilen kıl foliküllerinde bakterilerin üremesinin engellenmesine ve yüksek C vitamini içeriği de cildin yenilenmesine yardımcı olur. Tıraş batıklarına taze limon suyu uygulamak aynı zamanda bakterileri öldürerek enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur ve kızarıklığı da azaltır.

6- Siyah Çay:

Mutfakta bir miktar siyah çay varsa, jilet darbeleri için en iyi ilaçlardan birine sahipsiniz aslında. Enflamasyonun hafifletilmesi, kızarıklığın azaltılması ve yanmanın yatıştırılması ile bilinen tanik asit içerir. Batıklara siyah çay kullanmak için siyah çay poşetini sıcak ama çok sıcak olmayan bir suyla (deriyi yakmayacak şekilde) ıslatın. Çay poşetini etkilenen bölgeye birkaç dakika boyunca sürüp, gerekirse gün boyunca birkaç kez tekrarlayın.

7- Aloe Vera:

Her türlü koşul için rahatlama sağlamak adına yüzyıllardır kullanılmış olan bir başka ünlü çare. Geleneksel Hint tıbbında kabızlık, enfeksiyonlar, yanıklar, güneş yanığı, egzama ve daha fazladeri problemleri tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca jiletten kaynaklı cilt tahrişini rahatlatmak için de harika. Bir aloe vera bitki varsa, yapmanız gereken tek şey aloe yaprağı koparmaktır. Ardından, içerisindeki jeli doğrudan etkilenen bölgeye sürün. Aloe vera bitkisine sahip değilseniz, aloe vera jel satın alabilirsiniz, ancak bunun% 100 saf içine eklenmiş herhangi bir kimyasal, parfüm veya yapay renk bulunmadığından emin olun.

posta.com.tr



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç