SON DAKİKA

EURO 2024 adaylığımız Avrupa medyasında


Spor 16 Şubat 2017 - Perşembe, Saat: 12:33
Haber 607 kere okundu.



EURO 2024 adaylığımız Avrupa medyasında
EURO 2024 adaylığımız Avrupa medyasında

 

İngiliz basınından Daily Mail, “Almanya’nın ardından Türkiye de EURO 2024 adaylığına başvurdu” manşetiyle verdiği haberinde, “Son yıllarda birçok stat inşa eden Türkiye, kupayı en son 1988’de düzenleyen Almanya’nın rakibi oldu.” değerlendirmesini yaptı. Bazı İskandinav ülkelerinin de turnuvaya ev sahipliği için başvuruda bulunacağı iddia edildi.
İspanyol gazetesi Marca da Türkiye’nin turnuvaya aday olduğunu bildirdiği haberinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in basın toplantısında sarf ettiği, “Türkiye, Avrupa’da hatta dünyada son birkaç senede 32’ye varan stat yatırımıyla tek örnek ülke.” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK DESTEK
Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, Türkiye’nin EURO 2024’e adaylığının beklenen bir durum olduğunu belirterek, “Almanya Futbol Federasyonunun ardından turnuvanın ev sahipliğine aday ikinci ülke Türkiye oldu.” görüşünü paylaştı.
Merkezi Paris’te bulunan Eurosport ise haberinde, Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğine önceki dönemlerde de adaylığını koyduğunu ve 2024 için resmi başvurusunu 2 Mart’ta yapacağını belirtti.
Fransa’nın Le Figaro gazetesi konuya ilişkin haberinde, Türkiye’nin turnuvaya adaylığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediğini vurguladı.
ABD basınından Washington Post ise, Türkiye’nin daha önce EURO 2020’nin finallerine ev sahipliği yapmak için yaptığı başvuruyu geri çekerek tüm turnuvayı organize etmek amacıyla EURO 2024’e adaylık başvurusu gerçekleştirdiği yorumunda bulundu.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç