SON DAKİKA

Avni Aker’e veda belgesel filmin galası 24 Şubat’ta İstanbul’da


Spor 17 Şubat 2017 - Cuma, Saat: 12:38
Haber 3314 kere okundu.



Avni Aker’e veda belgesel filmin galası 24 Şubat’ta İstanbul’da
Avni Aker’e veda belgesel filmin galası 24 Şubat’ta İstanbul’da

Trabzonspor’un, 1970’li yıllarda, bir devrim yaparak elde ettiği zaferlerin anlatıldığı “Efsane Avni Aker’e Veda” belgeseli, Trabzon’daki ilk gösteriminin ardından 24 Şubat’ta Beşiktaş MKM’de gerçekleşecek bir gala ile İstanbul’da izleyiciyle buluşuyor.

Film, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde, Trabzonspor Kulübü’nün de katkılarıyla yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlandı. İlk galası 27 Ocak’ta Trabzon’da yapılan filmin ikinci galası 24 Şubat Cuma günü, Saat 20.00’da, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak. Trabzon’un futbol devrimini anlatan aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak planlanan filmin DVD satışının ise TS Club mağazalarında yapılması ve gelirinin de Trabzon Profesyonel Futbolcular Derneği’ne bırakılması amaçlanıyor.

Trabzonlu yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanan ve çekimleri 6 ayda tamamlanan “Efsane, Avni Aker’e Vefda Belgeseli” 88 dakika sürüyor. 40 kişilik bir teknik ekip tarafından çalışmaları tamamlanan filmin çekimleri, Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere Anadolu’nun farklı köşelerinde yapıldı. 1970’li yılların efsane futbolcularının yanı sıra emektarları da yine bu filmde yerlerini aldı.
Bu tarihi film projesini verdiği destekle hayata geçiren Trabzonlu işadamı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, filmin sadece 70’li yıllara damga vurmuş Trabzonsporlu futbolcuları değil o günün sahada rakip, saha dışında dost olan rakip futbolcuları, hakemleri, teknik adamları, yöneticileri, gazetecileri, radyo spikerlerini kısacası futbolun tüm paydaşları arasındaki dostluk kardeşlik ve arkadaşlığı hatırlama ve hatırlatmayı amaçladığını söyledi.

“Futbol sadece iki direk arasına atılan gol değildir. Arkadaşlıktır, dostluktur, azimdir, ruhtur, saygıdır, hoşgörüdür.” diyen İmamoğlu, filmle ilgili Trabzonspor Başkanı Sayın Muharrem Usta’ya da verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “İnşallah 24 Şubat günü İstanbul’da Beşiktaş Kültür Merkezi’nde futbolumuzun 70’li yıllarını yaşayacağız. O günlere yıllara damgasını vuran Türk futbolunda bir devrim gerçekleştiren Trabzonsporumuzun kahramanları dostlarıyla, kardeşleriyle, arkadaşlarıyla, yani o günkü ezeli rakipleri olan Fenerbahçeli, Beşiktaşlı ve Galasaraylı futbolcularla bir araya gelecekler. Bu 7’den 70’e herkesin görmesi gereken bir atmosfer olacak” dedi.
Avni Akere veda belgesel filmin galası 24 Şubatta İstanbulda



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç