SON DAKİKA

Oğuzhan Bayır İstanbul’da bir ilki gerçekleştirdi


Spor 18 Şubat 2017 - Cumartesi, Saat: 17:47
Haber 1082 kere okundu.



Oğuzhan Bayır İstanbul’da bir ilki gerçekleştirdi
Oğuzhan Bayır İstanbul’da bir ilki gerçekleştirdi

Oğuzhan Mirza Bayır, dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da ata sporumuz yağlı güreşi icra eden az sayıdaki kişiden biri. Hem esnaflık yapan hem de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tarih Öğretmenliği’nde okuyan, doğma-büyüme Beylerbeyili genç pehlivan Kırkpınar’a daha iyi hazırlanabilmek için işyerinin hemen arkasında kapalı bir yağlı güreş salonu yaptı.
Daha önce hurdacı olarak kullanılan ve çöple dolu olan bir dükkanı, sahibiyle anlaşarak İstanbul’un ilk yağlı güreş salonu haline getiren 23 yaşındaki sporcu “İstanbul’da yağlı güreşle uğraşan pehlivanlar olarak en büyük sıkıntımız yağlı idman yapacak yer bulmaktı. Artık rakiplerimiz kış aylarında bile kapalı ortamda yağlı idman yapıyor, bizimse bu konuda büyük eksiğimiz vardı. Bunun için işyerinin hemen arkasında bulunan hurdacı dükkanını, mülk sahibiyle anlaşarak bir güreş salonu haline getirdik. Sağ olsunlar bu konuda Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’in büyük katkıları oldu. Sayesinde İstanbullu pehlivanlar olarak soğuk kış günlerinde yağlı idman yapabiliyoruz. Bu, yağlı güreş sezonunda bize olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.

Oğuzhan Bayır İstanbulda bir ilki gerçekleştirdi

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EMBİYA USTA
Ekip arkadaşlarıyla her hafta yağlı idmanlarına devam eden Oğuzhan Mirza Bayır, geçtiğimiz günlerde Fujika Aydınlatma Sistemleri’nin Türkiye dağıtıcısı Usta Ticaret ile de sponsorluk anlaşması imzaladı. Önceki gün Usta Ticaret’in Üsküdar’daki imza töreninde Bayır’ı ağırlayan Usta Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Embiya Usta, kendisinin de eski bir güreşçi olduğunu belirterek “Ata sporumuz yağlı güreşe sahip çıkmak zorundayız. Fujika olarak biz üstümüze düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Kendim de eski bir güreşçiyim, grekoromen güreşte çeşitli derecelerim var. İlçemizin genç pehlivanı Oğuzhan Bayır hırsı ve azmiyle takdir ettiğim, zaman zaman kendimi gördüğüm bir kardeşim. Kendini kısa sürece er meydanlarında ortaya koyduğu güreşlerde kendisini kanıtladı. Fujika olarak kendisini başpehlivanlığa doğru uzanan uzun ve çetrefilli yolculukta elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Oğuzhan Bayır İstanbulda bir ilki gerçekleştirdi

HEDEF UZUN VADEDE ALTIN KEMER
Oğuzhan Bayır da yaptığı açıklamada, Embiya Usta’nın da desteklerinin kendisi için çok önemli olduğunu belirten genç sporcu “Günümüzde bir sporcu için olmazsa olmazlardan biri de sponsorlardır. Dünya sporuna damgasını vuran pekçok isim sponsorlarının desteği ile bu noktaya gelmiştir. Ben de bu bağlamda Fujika’ya ve değerli ağabeyimiz Embiya Usta’ya teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bir gün Kırkpınar altın kemerini kendisine getirmek nasip olur” ifadelerini kullandı.
Kırkpınar’a hazırlıkları sırasında birçok kesimden destek gördüğünü kaydeden Bayır, “Antrenman salonunun yapımında çok büyük emekleri geçen Recep Altınkum, Zeki Topal, Küplüce Mahallesi Muhtarı Esat İri, Ak Parti Küplüce Mahallesi Başkanı İlhami Kasımay’a, kış dönemi hazırlık döneminde fiziksel gelişimime yardımcı olan Dünya Bikini Fitness İkincisi Deniz Saypınar’a, Yasin Usta’ya ve bana her zaman gözü kapalı destekveren ağabeyim Sinan Bayır’a minnetlerimi sunuyorum” dedi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç