SON DAKİKA

Sporun “E” hali artık hurriyet.com.tr’de


Spor 20 Şubat 2017 - Pazartesi, Saat: 15:02
Haber 1087 kere okundu.



Sporun “E” hali artık hurriyet.com.tr’de
Sporun “E” hali artık hurriyet.com.tr’de

Siz bilmiyorsanız evinizde, ailenizde ya da iş yerinizde mutlaka bir bilen vardır. Artık Espor’un ne olduğunu anlatırken rahatlıkla bunu söyleyebiliyoruz. Özellikle son 5 yıldır Dünya’da ve ülkemizde sıkça adını duyduğumuz, takipçi sayısı hızla artan, dünyanın en hızlı büyüyen, yepyeni bir spor dalı: Espor.

Düşünülenin aksine futbol ve basketbol gibi oyunların dijital olarak oynanmasından ibaret değil aslında bu dünyanın kendine ait efsane olmuş oyunları var. League of Legends, Counter Strike, DOTA 2 bu oyunlardan bazıları. Türkiye’de Fenerbahçe (1907 Fenerbahçe Derneği iş birliği ile) ve Galatasaray’ın takımlarıyla mücadele ettiği, dünyada Paris Saint Germain, Schalke 04 gibi takımların yatırım yaptığı bu yeni yepyeni spor dalını hurriyet.com.tr’den takip edebilirsiniz. Güncel içerikler ve haberlerle espor hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilir, eğer halihazırda sıkı bir espor takipçisiyseniz haftalık maç yorumları ve analizlerle daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.
Haftalık olarak yorum ve talepleriniz doğrultusunda önemli isimleri konuk alacağız ve sorularınızı paylaşacağız. Türkiye’deki ilk interaktif spor sayfasının Hürriyet Espor olmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda soru ve görüşlerinizi bizlerle Hürriyet Spor’un twitter ve facebook hesabı aracılığıyla #HurriyetEspor hashtagi ile paylaşabilirsiniz.

NBA ESPOR LİGİ KURULUYOR
Geçtiğimiz haftanın önemli haberlerinden birini duyurarak başlayabiliriz. Dünya’nın en önemli ve en prestijli spor organizasyonlarından biri olan NBA espor ligini de kuracağını duyurdu. Halihazırda var olan NBA 2K dijital oyun serisi aracılığyla profesyonel takımların dijital arenadada rekabet edebileceklerini duyurdu.
Aslında bu gelişmeyi 2 senedir beklediğimizi söylebiliriz. NBA takım sahiplerinin, hatta oyuncularının espor konusunda yaptıkları yatırımlar hem basketbol hem de espor sektörlerinde heyecanla takip ediliyordu. 2015 yılında Dallas Mavericks’in sahibi Marc Cuban bu konudaki ilgisini dile getirmişti. Aynı sene içerisinde Memphis Grizzlies’ın ortaklarından Stephen Kaplan bu alana bir fon grubu ile birlikte yatırım ilk isim olmuştu. Kısacası NBA takım sahipleri ya da fon şirketleri bu alanda birçok yatırım yaptılar. Bu yatırımların sonuncusunu Miami Heat gerçekleştirdi. İşin hem ilginç hem de güzel tarafı bu takımların League of Legends takımlarını yatırım yapmasıydı. Özetle hem spor hem de spor pazarlaması konusunda örnek gösterebileceğimiz marka olan NBA’in bu konuya göstermiş olduğu ilgi Espor’un geleceği konusundaki olumlu tahminleri destekler nitelikte.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç