SON DAKİKA

ÖKK’yı işgal etmek isteyen hain : FETÖ ile irtibatlıydım


Gündem 1 Mart 2017 - Çarşamba, Saat: 11:51
Haber 660 kere okundu.



ÖKK’yı işgal etmek isteyen hain : FETÖ ile irtibatlıydım
ÖKK’yı işgal etmek isteyen hain : FETÖ ile irtibatlıydım

Fetullahçı Terör Örgütünün () 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı’nda bulunan  (ÖKKsanıklardant, FETÖ ile irtibatlı olduğunu itiraf etti.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen eski Kurmay Albay Ümit Bak ve Kurmay Yarbay Mehmet Ali Çelik’in de aralarında bulunduğu 69 sanıklı davanın ikinci duruşmasında, sanıkların savunmaları alınmaya devam ediliyor.

“FETÖ İLE İRTİBATLIYDIM”

Duruşmada savunma yapan sanık teknisyen eski başçavuş Bekir Kurt, ÖKK Lojistik Destek Bakım bölümünde görev yaptığını söyledi. Terör örgütü ile irtibatlı olduğunu itiraf eden Kurt, “Gülen cemaati veya hizmet hareketi olarak bilenen ve 15 Temmuz’dan sonra terör örgütü olduğunu anladığım FETÖ ile irtibatlıydım. Çocuk yaşta tanıştım. Ortaokul sürecinde, meslek hayatımda kendileriyle görüştüm. 12 Temmuz’da en son görüştüm. 15 Temmuz’a kadar bu hain yapılanma olduğunu bilmiyordum. Görüştüğüm kişilerden hiçbirinde kötülük, art niyet sezmedim. Hiçbir şeklide de benden kanunsuz, beni zora sokacak istekleri olmadı.” diye konuştu.

Sanık Kurt, daha önce verdiği ifadelerinde de bu yapının çökertilmesi için bildiklerini anlattığını belirterek, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

BİLMİYORDUM DİYOR AMA…

Bekir Kurt, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandığu sırada ilk ifadesinde, 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü üyesi ‘cemaat abisi’ olduğunu belirttiği ‘Nesimi’ isimli bir kişiyle kendi evinde görüştüğünü, burada darbe yapılacağını öğrendiğini söylemişti.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç