SON DAKİKA

Oyuncular ABD Futbolu aleyhinde cinsiyet ayrımcılığı davası açmış


Spor 2 Mart 2017 - Perşembe, Saat: 00:00
Haber 411 kere okundu.



Oyuncular ABD Futbolu aleyhinde cinsiyet ayrımcılığı davası açmış

New York Times’ın Cuma günkü haberine göre, ABD Kadın Milli Takımı üyeleri ABD Futbol Federasyonu’na karşı cinsiyet ayrımcılığı davası açtılar.

Savunan dünya şampiyonluk ekibine 28 oyuncunun tamamı tarafından sunulan dava, yaptırım organının, yılların ücretlerini, eğitimlerini ve tıbbi tedavilerine kadar her şeyi etkileyen “kurumsal cinsiyet ayrımcılığını” sürdürdüğünü iddia ediyor.

Amerikan Futbolu, Times tarafından temasa geçildiğinde hemen bir cevap alamadı.

Oyuncular bu dava için sınıf eylemi statüsü talep ettiler, bu da onlarca eski USWNT üyesinin herhangi bir olası çözümün parçası olabileceği anlamına geliyor.

USWNT oyuncuları, özellikle erkeklerin milli takımındaki oyunculara kıyasla, yaptırım organı tarafından haksız muamele görmekten şikayetçi olmuşlardır. Oyuncular, daha fazla oyun oynamasına rağmen, erkek arkadaşlarından daha az kazandıklarını belirtti. Ayrıca tıbbi tedavi, seyahat konaklama ve diğer konulardaki eşitsizliklerden de şikayetçi olmuşlardır.

Beş USWNT oyuncusu 2016 yılında ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu’na ücret ayrımcılığı şikayetinde bulundu. Bununla birlikte, bu davada ilerleme kaydedilmemesi, oyuncuları EEOC’den dava açması için izin almaya yönlendirdi.

Oyuncular Los Angeles’taki ABD Bölge Mahkemesinde açılan davada geri ödeme ve tazminat talep ediyorlar. Ancak, Times bazı tazminat konularının karşılaştırılmasının zor olduğuna işaret ediyor. Örneğin, ABD’deki erkek oyunculara daha büyük maç bonusları verilir, ancak milli takımı yapmazlarsa parası ödenmez; Kadın oyunculara daha küçük bonuslar verilir, ancak maaşları garantili olur.

ABD Ulusal Futbol Takımı Oyuncuları Birliği, USWNT oyuncularının eşit ücret alma çabalarını “tamamen desteklediğini” belirten bir Cuma günü bir bildiri yayınladı. “Özellikle, ABD Futbol Federasyonu’nun“ piyasa gerçeklerine ”hitap etmek ve adil tazminat yolunda bir Ankara Eskort yol bulmak için bir gelir paylaşımı modeli konseptine bağlıyız” dedi. “ABD Futbolunun her iki oyuncu birliğine de, tüm ABD Futbol oyuncuları için adil ve eşit bir tazminatla ilerlemenin bir yolu olarak yanıt vermesini bekliyoruz.”

Davanın Dünya Kadınlar Günü’nde yapıldığına dikkat çekiyor.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç