SON DAKİKA

MHP’den EVET kitapçığı


Gündem 5 Mart 2017 - Pazar, Saat: 16:24
Haber 742 kere okundu.



MHP’den EVET kitapçığı
MHP’den EVET kitapçığı

Kitapçıkta MHP’nin “evet” kararının gerekçeleri beş ana başlık altında sıralandı.

BAHÇELİ’NİN İMZASI VAR

“Milliyetçi Hareket Partisi ve Anayasa Değişikliği” ana başlığıyla hazırlanan kitapçığın ilk sayfasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin imzasını taşıyan, “Milliyetçi Hareket Partisi devlet ve millet varlığının güvenceye alınıp güvenli bir şekilde, istiklal içinde istikbale taşınması için ‘evet’ diyecektir.” mesajı yer aldı.

NEDEN EVET

Kitapçıkta “evet” kararının gerekçeleri, “Anayasa Değişikliği ve Milliyetçi Hareket Partisi”, “Milliyetçi Hareket Partisine Göre Türk Anayasası”, “Mevcut Sistemin Aksaklıkları ve Hükümet Sisteminde Değişim İhtiyacı”, “Anayasa Değişikliğinin Esasları ve Yeni Sistemin Temel Nitelikleri” ile “Söz ve Yetki Aziz Türk Milletinindir” başlıkları altında anlatıldı.

MHP'den EVET kitapçığı

“Anayasa Değişikliği ve Milliyetçi Hareket Partisi” başlıklı ilk bölümde kitapçıkla, yeni hükümet sisteminin esasları özetlenirken partinin anayasa değişikliklerine hem demokrasinin güçlenmesi hem de etkin ve dengeli bir hükümet sisteminin tesisi adına sağladığı katkıların ortaya konulduğu belirtildi. Kitapçıkta, “Bir diğer yandan, partimize yönelik iftiraların neden gerçeklerden uzak olduğu da gözler önüne serilmektedir.” değerlendirmesine yer verildi.

MHP’YE GÖRE TÜRK ANAYASASI

“Milliyetçi Hareket Partisine Göre Türk Anayasası” başlıklı bölümde, MHP’ye göre anayasa yapımında asla tartışılamayacak hususlar anlatılırken, MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan konularda hiçbir değişiklik yapılmadığına, ilke ve değerlerin istisnasız şekilde korunduğuna vurgu yapıldı. Anayasanın ilk dört maddesinin “ilelebet” korunacağı belirtilen bölümde, “Anayasaya bakışımızda herhangi bir değişiklik, bir sapma veya farklı bir anlayışa savrulma olmamıştır.” ifadeleri yer aldı.

PARLAMENTER SİSTEM TAHRİP EDİLMİŞTİR

“Mevcut Sistemin Aksaklıkları ve Hükümet Sisteminde Değişim İhtiyacı” başlığını taşıyan bölümde, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin “Türkiye Cumhuriyeti’nin beka mücadelesi verdiği bugünlerde, siyasi iktidarın ve devletin en tepesinde bulunan cumhurbaşkanın hukukla ters düşmesi, geleceğimiz açısından çok mahsurlu, çok tehlikelidir.” sözlerine yer verildi. Aynı bölümde parlamenter sistemin zamanla tahrip edildiği ve sistemin tıkandığı vurgulandı.

“Anayasa Değişikliğinin Esasları ve Yeni Sistemin Temel Nitelikleri” bölümünde ise anayasa değişikliğiyle getirilen yenilikler madde madde sıralandı.

Kitapçığın “Söz ve Yetki Aziz Türk Milletinindir” başlıklı son bölümünde “Kayıtsız şartsız tek egemen olan Türk milleti, kendi kader ve geleceği hakkında nihai kararı bizzat kendisi verecektir. Şüphesiz aziz milletimiz ne yönde karar alırsa hepimizin kabulüdür.” ifadelerine yer verildi.

EVET, EVET, EVET

Kitapçığın sonunda MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, “Biz yanlış yapmıyoruz ki telaşa kapılalım. Biz millet için ‘evet’, devlet için ‘evet’, cumhuriyet için ‘evet’, Türklüğün bekası için ‘evet’ diyoruz.” sözleri yer aldı.

Kitapçıkla birlikte dağıtılacak “Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez” başlığıyla broşür de hazırlandı. Broşürde, MHP’nin politikalarına sahip çıktığı vurgulanırken, anayasa değişikliğinin esasları ve bu reforma neden ihtiyaç duyulduğu kısa maddelerle anlatıldı.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç