SON DAKİKA

Kristal küre sahiplerini buldu


Spor 6 Mart 2017 - Pazartesi, Saat: 00:44
Haber 602 kere okundu.



Kristal küre sahiplerini buldu
Kristal küre sahiplerini buldu

Kayseri Erciyes’te iki gün boyunca süren müsabakalara 19 ülkeden dünyanın en iyi 104 ‘snowboard’cusu katıldı. Aslında yarışların tek gün yapılması planlanıyordu. Ancak cumartesi gün boyu devam eden sisli ve karlı hava nedeniyle final müsabakaları dün sabaha sarktı. Güneşli güzel bir havada yapılan finaller büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Kristal küre sahiplerini buldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ile Türkiye Kayak Federasyonu’nun destekleriyle Erciyes’te bu yıl ikinci kez gerçekleşen dünya kupasında ‘paralel slalom’ kategorisinde kadınlarda birinciliğe Ester Ladecka ulaştı. Erkeklerde ise kazanan Andreas Prommegger oldu.Dünkü son etabın ardından genel klasmanda en yüksek puanı alan sporculara da altın küre ödülü verildi. Kadınlarda bu büyük başarıya Rusya’dan Alena Zavarzina, erkeklerde ise Bulgaristan’dan Radeslav Yankov ödülün sahibi oldu. Dereceye giren sporcular yaklaşık 165 bin TL’lik para ödülünü paylaştı. Kristal Küre ödülünün sahibi Bulgar sporcu Yankov, “Geçen yıl da Erciyes’e geldim. Ancak birinci olamadım. Bu yıl büyük ödülü kazandım. Bundan dolayı da gerçekten çok mutluyum” dedi.

 Milli sporcularımızın gurur günü

Türkiye’den bu yılki kupaya üç sporcu katıldı. Elemeleri geçemediler ancak bir dünya kupasında yarışmanın gururunu yaşadılar. Elif Kübra Geneşke (23), geçen yıl da yarışlara katılmıştı. 44 sporcunun arasında 41. Sırada yer aldı. Ancak kendi derecesini her geçen yıl artırıyor. Geneşke, bu yıl heyecanının daha az olduğunu belirterek, “Federasyonun destekleriyle daha çok yarışa ve antrenmana gidiyoruz. Daha fazla kişiyle katılıp daha çok başarı elde etmek istiyoruz” dedi.

Hamza Polat (21) ise ilk kez bir dünya kupasına katıldı. Erzurum’dan gelerek yarışa katılan Polat, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu, elinden geldiğini yaptığını söyledi. Ancak bir sponsorunun olmamasını ise büyük bir üzüntü duyarak anlattı. Yavuz Dumlu (16) da ilk kez bir dünya kupası deneyimini yaşadı. Dumlu da hayatında hiç unutamayacağı bir tecrübe yaşadığını anlattı.

Bu üç sporcu Türkiye’nin aynı zamanda snowbord konusunda olimpiyatlar için en güçlü adayları arasında.

 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç