SON DAKİKA

‘Igor Tudor’un balonu er ya da geç patlar!..’


Spor 9 Mart 2017 - Perşembe, Saat: 15:09
Haber 675 kere okundu.



‘Igor Tudor’un balonu er ya da geç patlar!..’
‘Igor Tudor’un balonu er ya da geç patlar!..’

1995-96’da Fenerbahçe, 1999-01’de Galatasaray ve 2001-05’te Beşiktaş formalarını terleten Ahmet Yıldırım, bir süre Anadolu’da gezdikten sonra teknik adamlığa soyundu. Genç teknik adam şimdilerde Erzurumspor’u çalıştırıyor. Dadaşları 3. Lig’den 2. Lig’e çıkartan şampiyon hoca, bu başarısını takımını TFF 1. Lig’e yükselterek taçlandırmayı hedefliyor. Ahmet Yıldırım’la Erzurum’daki sohbetimizde Türk futbolu üzerine konuştuk. İşte o röportajdan öne çıkanlar…

GALATASARAYLIYIM AMA BEŞİKTAŞ’A DAHA YAKINIM
“Galatasaray için Riekerink en başında yanlıştı… Igor Tudor da öyle, başarılı olacağına inanmıyorum, balon er geç patlar. Nasıl ki Riekerink’i görenler ‘Bu takımı ben de çalıştırabilirim’ diye düşündüyse, bugün de Igor için aynı duyguyu taşıyorlar. O iş o kadar kolay değil. Tudor’un işi zor, Karabük’teki başarıyı tekrarlayabileceğini sanmıyorum. Büyük kulüplerin ağırlığını taşımak kolay değil. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ta oynadım ama itiraf edeyim, ben çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım. ‘Bugün hangi kulübe yakınsın’ derseniz, tereddütsüz ‘Beşiktaş’ derim. Çünkü orada yöneticiler ve taraftardan gördüğüm ilgi, sahiplenme beni etkiledi. Erzurumspor ile ne zaman İstanbul’a gitsek bize tesislerini açıyor, bağırlarına basıyorlar. Niye? Eski futbolcusuyum diye… Bu unutulur mu?

Igor Tudorun balonu er ya da geç patlar..

SÜPER LİG’DE ÜÇLÜ DEFANS OYNAYABİLECEK TAKIM YOK
“Del Bosque ve Lucescu’nun yeri bende başkadır. İkisine de, -futbolcularla olan iletişimi, babacan tavırları, oyun felsefesinden dolayı- hayranım. Lucescu, dünyanın şu an oynamaya çalıştığı 3’lü defansı bize daha o dönemde oynattı, çok da başarılı olduk. Dünya futbolu da bugün hızla üçlü defansa dönüyor ve stoperin oyuna katkı yapmasını istiyor. Şu an Süper Lig’de üçlü defans oynayabilecek takım göremiyorum. 10 numara oynuyordum; Lucescu beni, 3’lü defansta Zago ve Ronaldo ile önce sol bek sonra stoper oynattı, 18 gol attım, bu geçişi kimse yapamaz. En çok üzüldüğüm şey, dünya şampiyonu hocaya ‘Yeniköy Kasabı’ denmesiydi. Del Bosque kalsa çağ atlardık, sabredilemedi. Yazık oldu. O da yanlış yönlendirme sonucu 3’lü defans oynayan takımı bozup, 4’lü defansa döndü, hata yaptı, bu onun sonu oldu.”

ALT LİGLER GÜÇLENDİRİLMEZSE OYUNCU ÇIKMAZ
“Süper Lig’de galibiyete 1,5 milyon lira veriliyor, 2. Lig’de bu rakam ancak 60 bin lira. Şartları düzeltmediğiniz sürece, gelişimden söz edemezsiniz. TFF 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig arasındaki denge iyi ayarlamalı. Bu ligleri, güçlendirmezseniz, yıldız üretemezsiniz. Burada çalışan teknik adamlar oyuncu üretme kaygısı taşımıyor. Biz yarışmacı takımız, maalesef altyapıya değer vermiyoruz, bu yüzden yukarıya oyuncu çıkmıyor. Bende, 36 yaşında Nobre oynuyor… Ki, maliyetinden dolayı transferine karşı çıktım, 4 maç yedek oturttum, hiç sesini çıkarmadı, inanılmaz çalıştı, kendisinden çok memnunum. Onun yanında 17 yaşında Bahadır, Ümit, Furkan ve Mehmet gibi gençler var ama Nobre kadar çalışmıyorlar. Bu gençlere, 17 yaşındasın, 3.Lig’den teklif var, git kendini geliştir, tecrübe kazan dediğimde kötü kişi oluyorum. Kalmak istiyorlar veya 1 lira veriyorsun, o, 10 lira istiyor… Bizim bunları aşmamız lazım.” (Türkiye)



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç