SON DAKİKA

Kemal Kılıçdaroğlu iş adamlarına seslendi


Gündem 10 Mart 2017 - Cuma, Saat: 11:03
Haber 731 kere okundu.



Kemal Kılıçdaroğlu iş adamlarına seslendi
Kemal Kılıçdaroğlu iş adamlarına seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamlarına seslendiği konuşmasında anayasa değişikliği hakkında “Yapılan değişiklikle başkan aynı zamanda partinin genel başkanı da olacak. Bu doğruysa evet oyu verelim” dedi.

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALIDIR

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

“Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yapılan değişiklikle başkan aynı zamanda partinin genel başkanı da olacak. Bu doğruysa evet oyu verelim. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun istiyorsak hayır oyu vereceğiz.

Bir partinin genel başkanı hakim tayin edecekse ve bunu olağan karşılıyorsak evet diyeceğiz. Bu olursa adalete güven olur mu diyosanız hayır oyu kullanacaksınız.

Yargı maddesinin yanına tarafsız ifadesi eklenmiş. Bağımsızlık zaten tarafsızlığı da kapsar. Siyasi partinin başkanı hakim tayin ederse bağımsızlık olmaz.

EVET DİYORSANIZ İTİRAZIMIZ YOK

Şimdi siz buna evet diyorsanız itirazımız yok. Evet diyorsanız da hayır diyorsanız da başımın üzerinde yeriniz var. Milli irade böyle olması lazım. Vatandaşın kararına saygı duyacağız. Hiçbir tarafta CHP bayrağı görüyor musunuz? Çünkü bu memleket meselesi, parti sorunu değil.

GENEL BAŞKAN HAKİM TAYİN EDERSE NE OLUR?

Genel başkan hakim tayin ederse ne olur. Sadece AYM değil HSYK’nın da 6 üyesini tayin edecek. Hakim alımında sınavı o yapacak, ceza verirken o karar verecek, başkanın arzu ettiği kararı vermeyeni ertesi gün Şırnak’a sürebilecek. Hakim vicdanına göre karar vermeyecek mi?

EVET ÇIKARSA TERÖR BİTECEK DİYORLAR

Evet çıkarsa terör bitecek diyorlar. Birinci gerekçe bu. 15 yıldır iktidardalar, neden bitmedi. Terörü bitirmek için istediğiniz desteği vereceğiz. Evet çıkarsa ekonomi düzelecek diyorlar. Buna hangi iş adamı inanıyor, çok merak ediyorum. Ekonomide istikrar toplumsal uzlaşmayla sağlanır.

EVET DE DOĞRU SÖYLÜYOR HAYIR DA

Evet’i dinliyorum bunlar doğru söylüyor, Hayır’ı soruyorum ya bunlar da doğru söylüyor.. Bunların hangisi doğru söylüyor? Ben bunları biliyorum.. Oturalım konuşalım karşılıklı ekranda, halk da izlesin hangimiz haklı anlasın.

AYRINTILAR GELİYOR..



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç