SON DAKİKA

Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı


Gündem 16 Mart 2017 - Perşembe, Saat: 17:18
Haber 865 kere okundu.



Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı
Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı

Modacı Barbaros Şansal, hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada savunma yaptı.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanık Şansal ve 8 avukatı katıldı.

Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı

“PAYLAŞIMLARDAN BİRİ BENİM DEĞİL”

Duruşmada savunma yapan Şansal, daha önceki savunmasında da belirttiği gibi ”Mal sahibi Musevi, davacı Sünni, işletmeci Alevi… Noel Baba ha hs.” paylaşımının kendine ait olduğunu, bu paylaşımdaki amacının ayrımcılık olmadığını söyledi. Bu paylaşımla ilgili esas amacının aynı olayda zarar gören kişilerin farklı inançlarda olduğunun altını çizmek ve zararın hepsine karşı verildiğinin tespiti olduğunu ifade eden Şansal, bunun dışında ”İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar İstanbul’da silahla insanları taradı! Özeti budur” şeklindeki paylaşımının kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı

Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı

Şansal, söz konusu bu paylaşımın saati ve gönderme yerinin de farklı olduğunu belirterek, ”Benim paylaştığımı kabul ettiğim mesaja ilişkin ekran çıktısı elimde değildir.” dedi. Olay olduktan sonra bütün mail adreslerini ve telefonlarını kapatmak zorunda kaldığını belirten Şansal, suçlamayı kabul etmediğini dile getirdi.

“KAMUYA YARARLI BİR İŞTE GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞMAYI KABUL EDERİM”

Mahkumiyeti halinde cezasının kamuya yararlı bir işte çalışma tedbirine çevrilerek infazını kabul edip etmediği hususuna ilişkin beyanı sorulan Şansal, “Kamuya yararlı bir işte gönüllü olarak çalışmayı kabul ederim.” ifadesini kullandı.

“MÜVEKKİLİM TARAFINDAN PAYLAŞILDIĞI KABUL EDİLSE DAHİ…”

Şansal’ın avukatı Efkan Bolaç da müvekkiline beraat kararı verilmesini düşündüklerini ifade ederek, “Müvekkilimin yazdığını kabul etmediği Twitter mesajı hiçbir yerde ortada yoktur ve tespit edilememiştir. Sadece paylaşımcılar tarafından kullanılan ekran görüntüleri vardır. Böyle bir paylaşım varsa mutlaka paylaşıma ilişkin linkte bulunması ve bilişim ortamında izine ulaşılması gerekmektedir. Mesajın içeriğinde bir aşağılama yoktur.” iddiasında bulundu.

Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı

Bolaç, ayrıca Şansal’ın mesleki faaliyetini engellediği gerekçesiyle Şansal hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Şansal hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına ilişkin talebin daha sonra karara bağlanmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç