SON DAKİKA

Son dakika: 2017 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihleri açıklandı!


Ekonomi 28 Mart 2017 - Salı, Saat: 13:05
Haber 1102 kere okundu.



Son dakika: 2017 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihleri açıklandı!
Son dakika: 2017 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihleri açıklandı!
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 27 Mart’ta açıklayacağını duyurduğu sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklaması bugün yapıldı. 15-21 Mart’ta başvurularını gerçekleştiren adaylar mülakat yerlerinin açıklanmasının ardından öğretmen adayları MEB’in internet sitesine akın etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmenlik atamalarıyla öğretmen açığını kapatmaya çalışıyor. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu kılavuzun yayınlanmasının ardından 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ön başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar merakla sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri konusunda MEB’den yapılacak açıklamayı beklemeye başladı. Yayımlanan başvuru kılavuzunda süreç hakkında bilgiler verilmiş ve sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklamasının 27 Mart 2017’de yapılacağı belirtilmişti ancak beklenen açıklama dün gelmedi. Büyük bir heyecanla bu açıklamayı bekleyen adayların bekleyişi MEB’in sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklamasıyla son buldu.

Mülakat yerleri ve tarihleri açıklandı

Öğretmen ataması için mülakata hak kazananlar belli oldu. Mülakat tarihleri Milli eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı.

Sözlü mülakat yerleri ve tarihlerini öğrenmek için tıklayın

KURCALA EKİBİNDEN GÜLDÜREN MEMUR HİKAYELERİ

20 bin öğretmen istihdam edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik kapsamında 20 bin 127 personel istihdam edecek. Ön başvuru yapan adaylar KPSSP10 ve KPSSP121 puan türlerine göre sıralanacak ve buna sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarına çağırılacak. Sıralama en yüksek puana sahip olan adaydan başlayacak ve en düşüğe doğru devam edecek. Sözlü mülakatlara istihdam edilecek personel sayısının 3 katı kadar aday çapırılacak. Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri “http://mebbis.meb.gov.tr” ve “http://ikgm.meb.gov.tr” adreslerinden adayların erişimine açılacak.

Sözlü mülakattan en az kaç puan almak gerekiyor?

Sözlü mülakata girecek adayların bu sınav aldıkları puanlar Sözlü Sınav Sonuç Ekranı’na işlenecek ve 60 ile üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak. Bu adaylar tercih döneminde tercihlerini yapacak ve yerleştirilmeyi bekleyecekler. Mülakatların ardından önce itiraz dönemi gerçekleşecek. Ardından haziran ayında tercih işlemlerinin yapılması bekleniyor. Bu kapsamda atanan öğretmenler yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabi tutulacak ve eylül ayında yeni öğretim döneminde görevlerine başlayacaklar.

Sözleşmeli öğretmen ataması taban puan ve kontenjan listesi



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç