SON DAKİKA

Maliye Bakanı Ağbal: Yeni bir hesap içerisindeler


Ekonomi 1 Nisan 2017 - Cumartesi, Saat: 04:28
Haber 587 kere okundu.



Maliye Bakanı Ağbal: Yeni bir hesap içerisindeler
Maliye Bakanı Ağbal: Yeni bir hesap içerisindeler
Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Darbe girişiminde başarılı olamayanlar, bu ülkedeki milli iradeyi ortadan kaldıramayanlar, 16 Nisan’da yeni bir hesap, yeni bir oyun içerisindeler. Her türlü yalan ve dolan içerisinde referandumda ‘hayır’ çıksın diye kampanya yürütüyorlar.” dedi.

Gaziantep Şoförler Odası üyeleriyle restoranda bir araya gelen Ağbal, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan’da yepyeni bir Türkiye’yi beraber inşa edeceklerini söyledi. Türkiye’yi son 14 yılda adeta baştan inşa ettiklerini dile getiren Ağbal, “Bu geçtiğiniz yolların bir eskisini hatırlayın, bir de bugünü hatırlayın. Şimdi her tarafta bölünmüş yollarla, otoyollarla, tünellerle adeta bir Avrupa ülkesi olduk. Hatta onları da geçtik. Bizim durumumuz şimdi çok daha iyi.” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğine ilişkin tarihi bir halk oylamasına doğru gidildiğini belirten Ağbal, “Biliyorum, hepiniz 16 Nisan’da bu anayasa değişikliğine büyük bir destek vereceksiniz. Bu değişikliğin, milletçe hepimize yarar getirdiğini görüyorsunuz ve inanıyorsunuz. 16 Nisan’da yapacağımız anayasa değişikliği, bu ülkenin önünü açacaktır. Demokrasimiz güçlenecektir. İşimiz ve aşımız büyüyecektir.” dedi.

Avrupa’nın bazı ülkelerinde siyasetçilerin “hayır” kampanyaları yürüttüğünü anlatan Ağbal, şöyle devam etti:

“Bakanlarımız, o ülkelere gidip vatandaşlarımıza anayasa değişikliğini anlatmak istiyor, bakanlarımızın önüne engeller koyuyorlar. Milletvekillerimizin çalışmalarını engelliyorlar. Bu ülkelere baktığın zaman, bunlar görünürde Türkiye’ye dost. Gerçekte ise büyüyen, güçlenen ve kalkınan Türkiye’yi hiçbir zaman istemediler. Görmek istedikleri Türkiye, başı aşağı eğik, borca batmış, hastaneleri olmayan, yolları olmayan bir Türkiye’dir. Avrupa, niye buradaki anayasa değişikliğiyle bu kadar ilgileniyor ki? Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini isteyen birtakım siyasiler ve birtakım de ülkeler var. Ancak bazı ülkeler özellikle bundan rahatsız.”

Ağbal, “16 Nisan’da sandığa gittiğimizde oyumuzu verirken, ‘bin kere milyon kere evet’ derken, aklımızda Avrupa’nın referandum konusunda yaptıkları kalacaktır. Hep onu düşüneceğiz. Avrupa’da açıktan bir ‘hayır’ kampanyası yürütüyorlarsa demek ki bizler doğru bir şeyler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Darbe girişimini yapanların, şimdi de “hayır kampanyası” çalışması yürüttüğünü dile getiren Ağbal, şunları kaydetti:

“Bu ülkenin geleceğini yok etmek için 15 Temmuz gecesinde, bu millete ait olan tankları, topları ve silahları halka yönelttiler. 15 Temmuz gecesi, milletimize ateş açtılar. Bu alçaklar milletimizin Meclisini bombaladılar. Bu alçaklar polis teşkilatının binalarına ateş açtılar, bomba attılar. Milletimize kastettiler. Milletin tanklarını, milletin üzerine sürdüler. Ancak bu millet, o gece dimdik ayaktaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gece milletine bir çağrı yaptı. ‘Sokaklara, meydanlara inin’ dedi. Gaziantep dahil tüm vilayetlerimizde millet sokaklara indi. Bu FETÖ alçaklarına karşı büyük bir meydan okumayı hep birlikte gerçekleştirdik. Bu darbe girişimini yapanlar, o gece perişan oldu.

İşte bugün, o darbe girişiminde başarılı olamayanlar, bu ülkedeki milli iradeyi ortadan kaldıramayanlar, 16 Nisan’da yeni bir hesap içerisindeler, yeni bir oyun içerisindeler. Her türlü yalan ve dolan içerisinde referandumda ‘hayır’ çıksın diye kampanya yürütüyorlar. Bu kampanyayı yürütürken de diğer terör örgütleriyle ortak planlar geliştiriyorlar. O yüzden 16 Nisan, 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’da nasıl dimdik durduysak, bu millet iradesine nasıl sahip çıktıysak, 16 Nisan’da da sandıklara gideceğiz, bir kere daha bu FETÖ örgütüne, bu milletin iradesini göstereceğiz. 16 Nisan’da vereceğimiz her ‘evet’ oyu, milli iradeye verilmiş bir oydur. Bunu mutlaka aklımızda tutalım.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç