SON DAKİKA

Kanada’daki Türklerden referanduma büyük ilgi


Gündem 8 Nisan 2017 - Cumartesi, Saat: 20:57
Haber 866 kere okundu.



Kanada’daki Türklerden referanduma büyük ilgi
Kanada’daki Türklerden referanduma büyük ilgi

Kanada’da ilk kez dört farklı kentte kurulan sandıklarda oy kullanması beklenen toplam 24 bin 767 seçmenden, ilk gün toplam 3 bin 616’sı oyunu verdi. Bu rakamın 2 bin 130’u Toronto’da kaydedilirken, geri kalan oyların 662’si Montreal’de, 622’si Vancouver’da ve 202’si de Ottawa’da kullanıldı.

Tüm dünyada 57 ülkedeki 120 temsilcilikte 27 Mart tarihinde başlayan yurtdışı oy kullanma işlemi, Kanada’daki dört merkezle birlikte yarın sona erecek. Kanada oyları, daha sonra diplomatik kurye ile Türkiye’ye götürülecek.

SERVİS ARAÇLARI İLE HİZMET

Kanada’nın Toronto, Ottawa, Montreal ve Vancouver kentlerindeki oy verme merkezlerine Türk vatandaşlarının taşınması için partiler de servis aracı tahsis etti.

AK Parti Toronto SKM Başkanı Mehmet Emin Erilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada kentteki 3 ayrı merkezden her saat başı kalkan servis araçları ile dileyen herkesi sandığa ücretsiz taşıdıklarını söyledi.

Erilli, “Servis hizmetimiz, oy verme işleminin sona ereceği yarın (Pazar günü) da devam edecek. Vancouver sandık bölgesinde oy kullanacak çevre eyaletlerde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım hizmetleri için de cüzi bir miktar ücretle otobüs kiraladık.” dedi.

Halk oylamasını, hak ile batılın oylaması olarak gördüklerini dile getiren Erilli, “Arkadaşlarımız hakikaten büyük bir özveri ile çalışıyor. Propoganda döneminde Avrupa’da ve kısmen de Kanada’da yaşanan olumsuzluklar, bizleri daha da motive etti. Cahiliye döneminde, helvadan yaptıkları putları acıkınca yiyenler gibi, Avrupa da bu seçimde yıllardır savunduğu kendi değerlerini yemekte sakınca görmedi. Bu seçime, daha öncekilere oranla iki katına yakın bir katılımın olmasını tahmin ediyoruz”. diye konuştu.

“SEÇMENİN SAĞDUYUSUNA İNANIYORUM”

CHP Kanada Temsilcisi Halil Sivri de AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, halk oylamasına ilginin yüksek olduğunu söyledi.

Halil Sivri, “Çok iyi başladık. Bugün ve yarın katılımın daha çok olacağını düşünüyorum. Halkımız buna ilgi gösteriyor. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Halkımızın sağduyusuna güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

Kanada’daki Türklerden referanduma büyük ilgi

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ”

MHP Kanada Sandık Kurulu Başkanı Nihat Karahan da, yaşananın bir demokrasi şöleni olduğunu belirtti.

Karahan, “Dünden itibaren uzun kuyruklar oluşturan insanımız, daha önceki seçimlerden farklı bir şeyi oyladığının bilinci ile geliyor. Evet diyecek olan da, hayır oyu verecek olan da, buraya ne için geldiğini bilerek geliyor. Bu, bence ilk kez yaşadığımız, farklı ve şuurlu bir oylama. Tarihi bir olaya şahitlik etmekse, bizler için ayrı bir onur.” değerlendirmesinde bulundu.

Kanada’daki Türklerden referanduma büyük ilgi



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç