SON DAKİKA

Darbecileri püskürten er Müslüm Uzun


Gündem 11 Nisan 2017 - Salı, Saat: 15:22
Haber 509 kere okundu.



Darbecileri püskürten er Müslüm Uzun
Darbecileri püskürten er Müslüm Uzun

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi. ,

İddianamede, Kara Kuvvetleri Komutanlığında yaşanan eylemlere ilişkin görüntülere de yer verildi. Olay günü Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı olarak görev yapan Tümgenaral Ali Doğan İnce’yi kaçırmak için gelen darbecilerle, general lojmanlarında nöbetçi olan askerler arasındaki çatışma görüntülere yansıdı.

“TÜMGENERALİ BİZE VER İŞİNİ BİTİRECEĞİZ”

İddianamede, darbeci Binbaşılar Cevdet Serbest, Ali Kahya, Zeyit Karagöz ile Yüzbaşı Gökhan Akdağ’ın olay günü askeri bir araç ile saat 23.00 sıralarında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki general/amiral lojmanlarına geldikleri belirtildi. General/amiral lojmanları girişinde nöbet tutan Uzman Çavuş Erdal Anbarcı’nın aracı kullanan darbeci Serbest’e niye geldiklerini sorduğu, darbecilerin “Tümgeneral Ali Doğan İnce’yi bize vereceksin. Onun işini bitireceğiz” diye söylediklerine yer verildi.

Darbecileri püskürten er Müslüm Uzun

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Anbarcı’nın şüphelileri içeriye almayarak kimlik kontrolü yapmak istemesi üzerine, şüpheli Cevdet Serbest’in Anbarcı’nın elinde bulunan silahın namlusunu tutarak almaya çalıştığı, araç içerisinde bulunan diğer şüphelilerin ise Anbarcı’yı korkutmak amacı ile silahları ile havaya ateş açtıkları görüntülerde yer aldı.

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Görüntülerde, kapı nöbetçisi olan piyade er Müslüm Uzun’un Anbarcı’yı kurtarmak amacı ile önce havaya bir kez ateş ettiği, şoför koltuğunda oturan Cevdet Serbest’in vurulduğunu düşünerek kendisini araç içerisine attığı görüldü. Çıkan çatışma esnasında Anbarcı, araç içerisinde bulunan darbecilerin ateş etmesi nedeniyle ağır yaralandı.

ER TEK BAŞINA PÜSKÜRTTÜ

Kapı nöbetçisi Piyade Er Uzun’un tek başına şüpheliler ile karşılıklı çatışmaya girerek darbecilerin üzerine kurşun yağdırdığı, kendi mermisi tükenince Anbarcı’nın silahını alarak çatışmaya devam ettiği ve darbeci üç binbaşı ile bir yüzbaşının nizamiyeden içeri girmelerine engel olduğu görüntülere yansıdı. Nizamiyeden geçemeyen darbeci askerlerin geldikleri askeri aracı olay yerinde bırakarak kaçtığı görüldü. Olayda ağır yaralanan Anbarcı’nın ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığı görüldü.

Öte yandan, lojmanlar girişindeki silahlı çatışmanın sonrasında, darbeci askerlerin kullandığı bir helikopter görüntülere yansıdı. Bu helikopterin, Kızılay bölgesine ateş açtığı görüldü.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç