SON DAKİKA

Fransız basınından Beşiktaş taraftarına övgü


Gündem 21 Nisan 2017 - Cuma, Saat: 13:44
Haber 750 kere okundu.



Fransız basınından Beşiktaş taraftarına övgü
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Olympique Lyon’a penaltılar sonucu kaybeden Beşiktaş, Avrupa ve Fransa basınında geniş yer buldu. İşte yapılan yorumlar… Beşiktaş’ın futbolu ve 120 dakikalık performansı büyük alkış alırken, Vodafone Arena’nın atmosferi de herkesin beğenisini topladı.   Fransa basınında Le Figaro’da Christophe Remise köşe yazısında maça geniş yer ayırırken, stat atmosferine değinip, “42 bin kişilik atmosfer gerçekten çok sıcak, yoğun bir atmosfer ve unutulmaz. Gerçek bir çılgınlık vardı tribünlerde. Ancak ne bir saygısızlık ne de bir olay çıktı” diye yazdı. Le Figaro ayrıca kaleci Fabricio dikkat çekerek, “Köşelerden çıkardığı toplar, ekstra uçuşlar ve harika bir gece geçirdi” ifadelerini kullandı. Lyon’un bir galibiyetin ötesinde çok şey kazandığı ifade edilirken, Beşiktaş’ın saygı duyulması gereken önemli bir takım olduğu aktarıldı. L’Equipe gazetesi de maça yine oldukça fazla yer verip, “Çılgın gecenin sonundan Lyon galip çıktı” dedi. Haberin devamında, “Her anlamıyla çılgın gece. Maçta tam 50 şut ve 3 gol vardı. UEFA tarihine geçen bir maçtı” yorumu yapıldı.

Le Monde’da da, “Zorlu ve çılgın geçen akşamın sonunda Lyon turu atlayan takım oldu. Lyon, Beşiktaş’a karşı mücadele etmek zorundaydı” denildi. Le Huffington Post gazetesi maçtan çok UEFA’nın men kararı ve taraftarların maçtaki tutumuna değindi, “Çılgın bir maçtı. Ancak tribünlerde hiçbir olay ya da kaotik durum yaşanmadı. Hiçbir taşkınlık yoktu. Lyon’daki gibi olmadı” yorumu geldi. Bu arada, L’Equipe gazetesi maç puanlandırmasında en yüksek notu Anderson Talisca’ya verdi ve Beşiktaş’ın en iyisi olarak belirledi.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç